Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kiderült mi okozza ezt az embertelen pusztító hőséget!
Mindenegyben Blog - 2019. június 26. (szerda), 09:52

Kiderült mi okozza ezt az embertelen pusztító hőséget!

Hirdetés
Hirdetés
2019 jún 26

A globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget – mondta Juhász Árpád geológus vasárnap az M1 csatornán az MTI szerint.A trend a magasabb hőmérsékleti értékek felé mutat a szakértő szerint.

Juhász Árpád a műsorban elmondta, hogy az egész világon ki kell alakítani az alkalmazkodást az egyre nagyobb meleghez, például a mezőgazdaságban az extrém hőséget elviselő növényeket kell termeszteni.

Hirdetés
[ ]

A geológus szerint ha az emberiség nem változtat a szokásain, számítania kell a további fokozatos felmelegedésre.

Globális felmelegedésnek a Föld átlaghőmérsékletének emelkedését nevezzük. Emelkedik a felszíni vizek és a troposzféra hőmérséklete. Az éghajlatváltozási keretegyezmény a globális éghajlatváltozás okának az ember tevékenységét nevezi meg.

A 20. században és különösen az utóbbi évtizedekben ez gyorsabb volt, mint a megelőző néhány évszázadban.[2] A folyamat várhatóan folytatódik. Kérdés, hogy a hőmérséklet változása milyen mértékben az emberi tevékenység következménye. Alig 10 000 éve ért véget a Würm-glaciális. A korábbi öt interglaciális 50–400 ezer évig tartott, amiből arra következtetnek, hogy még a természetes módon is melegedő időszakban vagyunk. Nem tudni azonban, hogy az emberi tevékenység ezt mennyire gyorsítja, mennyire nehezíti a hozzá alkalmazkodást.

Számos tudós szerint a legutóbbi évtizedek felmelegedése zömmel emberi tevékenység eredménye.[3] Ezt az elméletet az összes fejlett ipari ország tudományos akadémiája elfogadja-írja a wikipedia.org

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés