x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kiskorú nem költözhet külföldre a szüleivel csak gyámhivatali engedéllyel!
Mindenegyben Blog - 2020. augusztus 01. (szombat), 11:08

Kiskorú nem költözhet külföldre a szüleivel csak gyámhivatali engedéllyel! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 aug 01

Abban az esetben, ha Ön külföldre távozik munkavégzés céljából, vagy egyszerűen csak tele lett a bocskora a magyar politikából és gazdaságból és jobb életre vágyik elmehet szabadon – de a kiskorú gyermekét nem viheti magával!!!

Fotó: Fazekas István Forrás: hvg.hu

Az EU elveivel ellentétes jogszabály szerint kiskorú nem költözhet külföldre a szüleivel csak gyámhivatali engedéllyel!
 
 

Ellentétes az Európai Unió alapelveivel, például az emberek szabad mozgásával az a hazai jogszabály, amely szerint külföldre költözésnél a magyarok csak a gyámhatóság engedélyével vihetik magukkal a gyerekeiket. Ha ilyet nem kérnek, olyan – hosszas, kínos pillanatokkal járó – procedúrával nézhetnek szembe, mint a hvg.hu-nak erről mesélő orvos házaspár.

Hirdetés
[ ]

Egy Spanyolországban négy éve orvosként dolgozó magyar házaspár ügyében kezdett vizsgálatot tavaly a gyámügy. A szülőknek utólag kellett igazolniuk, hogy ikerlányaik megfelelő körülmények között élnek és iskolába is járnak új lakóhelyükön „Megunván a magyarországi szélmalomharcot, az egyre növekvő orvosellenességet, az európai viszonylatban röhejesen alacsony fizetést és a betegek által hihetetlen magasnak hitt paraszolvenciát, optimistán nekivágtunk a világnak, és a véletlen úgy hozta, hogy a spanyol tengerparton sikerült állást találni. Nem rossz kis véletlen, igaz? ” Így mesélte el blogján a Bodnár-család, hogyan is kerültek ki Spanyolországba.

Hirdetés

Levél a gyámhivataltól

Nem gondoltak semmi rosszra, amikor tavaly februárban a madridi nagykövet felhívta az édesanyát, Bodnár Editet, és arról értesítette, hogy a magyar gyámügy levelét szeretné neki elküldeni, amihez szüksége lenne egy e-mail címre. Ebből derült ki, hogy a szülőknek 30 napon belül be kell szerezniük egy gyámhatósági jóváhagyást kiskorú gyerekeik kivándorlásához, mert a kiköltözésnél ezt elmulasztották, és ezzel megsértették a magyar szabályokat.

A feladatot az édesanyának a gyámügynél is megerősítették. „Igazolni kell, hogy nem a híd alatt lakom, járatom őket iskolába, a jövedelmem elegendő a két gyerek megfelelő életszínvonalának biztosításához, a környezet megfelelő a gyermekek testi-lelki-szellemi fejlődéséhez stb.” – írta blogjában az édesanya, megjegyezve: „nagyon kedves, hogy így aggódnak (a gyámhatóságnál), de akkor felőlük az elmúlt három évben éhen is halhattak volna? A gyámügy részéről közölték azt is, hogy iskolába is tök illegálisan járnak a csajok, mert ahhoz is az ő engedélyük kellett volna.”

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés