x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Közel féltonnás kígyót találtak !Íme a világ legnagyobb kígyója
Mindenegyben Blog - 2021. április 04. (vasárnap), 20:32

Közel féltonnás kígyót találtak !Íme a világ legnagyobb kígyója

Hirdetés
Hirdetés
2021 ápr 04

Egy indonéziai magánállatkertben leltek rá arra a kockás pitonra (Python reticulatus), amely - ha méreteit hivatalosan is regisztrálják - nemcsak a valaha befogott leghosszabb, de a legsúlyosabb kígyó lehet a világon.

A gigantikus hüllő 14,85 méter hosszú, súlya nem kevesebb, mint 447 kilogramm - jelentette a Suara Merdeka című indonéz napilap.

Hirdetés
[ ]

A "kígyók kígyóját" a Szumátrán lévő Jambi erdőségében fogták be, megtalálója állítása szerint akkor 19 méteres volt, ám farkából több mint 5 méternyi részt amputálni kellett, amikor egy szarvas rothadt teteme megrekedt benne. A kígyó jelenleg a kendali Curug Sewu állatkertben tekinthető meg, ahol havonta egy kifejlett kutyát fogyaszt el. Gondozói Illatos virágnak keresztelték el a monstrumot.

A Guinness Rekordok Könyve szerint a valaha följegyzett legnagyobb kígyó egy 10 méter hosszú kockás piton volt, amit 1912-ben Celebesz szigetén lőttek le.

Az új rekord hitelesítésére az indonéziai tudományos intézet, a Gaja Mada egyetem és a bogori mezőgazdasági intézet munkatársait kérték föl, s amint igazolják a bejelentett adatokat, Illatos virág hivatalosan is a világ legnagyobb kígyójává válik.

A kockás piton Délkelet-Ázsia trópusi erdeiben honos, őzekkel, szarvasokkal, disznókkal táplálkozik, de olykor az ember is áldozatául esik. Remek úszó. Amikor szarvast ejt el, először darabokra roppantja áldozata agancsát, s aztán fejtől kezdi bekebelezni.

Íme 10 legnagyobb felfedezett kígyó:

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés