Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Lappangó betegség tizedeli a magyarokat! Ha ezeket a tüneteket tapasztalja menjen orvoshoz! Vigyázzon a lappangó betegséggel: ha ezeket a tüneteket tapasztalja, menjen orvoshoz! Itt vannak a részletek!
Mindenegyben Blog - 2022. március 12. (szombat), 16:41

Lappangó betegség tizedeli a magyarokat! Ha ezeket a tüneteket tapasztalja menjen orvoshoz! Vigyázzon a lappangó betegséggel: ha ezeket a tüneteket tapasztalja, menjen orvoshoz! Itt vannak a részletek! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 már 12

Vigyázzon a lappangó betegséggel: ha ezeket a tüneteket tapasztalja, menjen orvoshoz!

Számos olyan betegség létezik, ami lappangva, szinte tünetmentesen hatalmasodik el szervezetünkön.

 
  • Magas vérnyomás :

A normál vérnyomás nyugalmi állapotban 100–140 Hgmm szisztolés (felső érték) és 60–90 Hgmm diasztolés (alsó érték) tartományon belül van. A magas vérnyomás ismérve, hogy as értéket.z artériás vérnyomás tartósan meghaladja a 140 Hgmm szisztolés, illetve a 90 Hgmm diasztolés értéket.

Becslések szerint évente 7 millió ember halálát okozza és további 1,5 milliárd ember életét nehezíti meg a túlságosan magas vérnyomás, illetve az ezzel járó szövődmények.A magas vérnyomás az egyik vezető halálozási ok világszerte.

Tünetei :

fejfájás (cephalalgia) (különösen a fej hátsó részében és reggel), valamint

állandó szédülés

[ ]

fülzúgás/csengés

látászavar, illetve

ájulási epizódok

További jelei lehetnek a fáradtságérzet, a nehézlégzés, az orrvérzés, a mellkasi fájdalom  és az idegesség. Igen gyakran előfordul, hogy a hipertónia szövődményeként károsodott szervek (pl. szív) okoznak különböző tüneteket.

Szövődményei :

A hipertónia világszerte a korai halálozás legjelentősebb megelőzhető kockázati tényezője. A tartós magas vérnyomás általában az agyat, a szív- és érrendszert, a veséket és a szemet károsíthatja.

Szív és érrendszer

A hipertónia megnöveli az iszkémiás szívbetegség (koszorúér-betegség), a agyi érkatasztrófa, a perifériás érbetegség és más szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, beleértve a szívelégtelenséget, a szívinfarktust, az aorta aneurizmát, a diffúz érelmeszesedést, az érszűkületet és a tüdőembóliát.

A hipertónia kockázati tényező az agyi érkatasztrófa, a kognitív károsodás és a elbutulás (dementia) kialakulásában.] Szem

  • Hipertóniás retinopathia

Vese

  • Hipertóniás nephropathia, veseelégtelenség, idült vesebetegség

Forrás : wikipedia.org

2. Cukorbetegség

A cukorbetegség klinikai tünetei az alábbiak lehetnek:

  • Általános tünetek: fáradtság, teljesítménycsökkenés.
A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés