Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Lassan teljesen összeáll a kép, ez történhetett Suhajda Szilárddal 8700 méteren, és ez az apróság az életébe került!
Mindenegyben Blog - 2023. június 03. (szombat), 19:16

Lassan teljesen összeáll a kép, ez történhetett Suhajda Szilárddal 8700 méteren, és ez az apróság az életébe került! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 jún 03

A TikTokon népszerű orvos, Dr. Kulja András megosztotta követőivel, hogy Suhajda Szilárd miért tűnhetett el 8000 méteren. A szakember elmondta, hogy ezen a magasságon a szervezet minden lélegzetért megküzd, és pihenni olyan veszélyes, mint egy viharos tenger közepén éjszaka. Dr. Kulja András hozzátette, hogy a magaslati betegség tünetei már 2000 méteren jelentkeznek, mint például fejfájás, szédülés, hányinger, amiket a szervezet az oxigénhiány miatt próbál ellensúlyozni.

Gyorsabbá válik a szívverés, gyorsabban lélegzünk, és kitágulnak az ereink is. Az értágulat következménye, hogy a kapillárisokban megnő a nyomás, ennek következtében a falukon keresztül több folyadék lép ki, ez tüdővizenyőhöz, tüdőödémához vezet, ami azt jelenti, hogy tovább romlik a légzés hatékonysága. Az agyban pedig agyduzzanatot, agyödémát okoz. Az a probléma, hogy az agy egy zárt térben található, és ha tovább fokozódik az agyödéma, akkor az hozzányomódik a koponyacsonthoz, és létfontosságú részei kerülnek nyomás alá

– magyarázta a videóban a szakember, aki szerint abban az esetben, ha egy hegymászó 2000 méter közelében marad, akkor a szervezete még képes alkalmazkodni a rendkívüli körülményekhez, de a tünetek fokozódnak, minél magasabbra mászik. 

A 7000–8000 méteres magasság felett már halálzónáról beszélnek, mert a levegő sűrűsége csupán egyharmada a tengerszint közelinek. Az orvos szerint már azzal jelentős energiákat veszíthetünk ekkora magasságban, ha csak egy helyben állunk.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés