Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Meghalt Ákos! Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk ,Ákos a mai napon meghalt
Mindenegyben Blog - 2022. december 22. (csütörtök), 17:11

Meghalt Ákos! Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk ,Ákos a mai napon meghalt

Hirdetés
Hirdetés
2022 dec 22

Meghalt a Kanadában élő, Kossuth-díjas magyar író, Kertész Ákos.

A Kanadai Magyar Hírlap számolt be a Facebook-oldalán a gyászhírről, miszerint Kertész Ákos, Kossuth-díjas magyar író elhunyt – vette észre a Hirklikk.

Kilencvenéves korában, szerdán meghalt a Makra és a Sikátor szerzője, a Kossuth-díjas Kertész Ákos – értesült a Magyar Hang kanadai forrásból.

Kertész Ákos 1932. július 18-án, Budapesten született zsidó családba, a holokausztot gyerekként élte túl. Később polgári származása miatt nem vették fel egyetemre, ezért tizenkét évig karosszérialakatosként dolgozott. Végül ösztöndíjjal elvégezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) magyar-népművelés szakát, majd közel harminc éven át a Mafilm dramaturgjaként, forgatókönyv- és dialógusírójaként dolgozott. Olyan tévéfilmek kötődnek a nevéhez, mint az 1970-es Üvegkalitka, az 1977-es Veri az ördög a feleségét és az 1979-es Aki mer, az nyer – írja a Magyar Hang.

A hatvanas évektől fogva jelentek meg kisregényei és elbeszélései, első regénye, az 1965-ös Sikátor rögtön átütő siker lett, amit fokozott az 1971-es Makra, ami máig a szerző legismertebb műve, 12 nyelvre fordították le, több mint 1,2 millió példányban fogyott el világszerte. 1994 és 1997 között az Élet és Irodalom című hetilap szerkesztője és főmunkatársa volt. A kilencvenes és a kétezres években olyan munkái jelentek meg, mint a Másnaposság, A nap utcai fiúk vagy A romazsaru.

Hirdetés
[ ]

Kertész 1972-ben és 1974-ben is megkapta a József Attila-díjat, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét 1992-ben ítélték neki oda, 2004-ben pedig megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét is. 2008-ban Kossuth-díjat kapott.

Kapcsolódó cikkünk
JÖN A Sonkautalvány! Minden 18 év feletti lakos sonkautalványt kap Húsvét előtt! Április 18 és 25 között válthatja be! Íme a részletek – Mutatjuk hol válthatják be az utalványt :

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés