Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Meghalt négy szörfös a Balatonban - Nyugodjanak békében
Mindenegyben Blog - 2020. augusztus 22. (szombat), 11:03

Meghalt négy szörfös a Balatonban - Nyugodjanak békében (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 aug 22

Ez nem azt jelenti, hogy aki segítségért kiabál vagy szitkozódik, az nem lehet bajban – ők a víztől való szorongásukkal szembesülnek. Ez nem mindig előzi meg az ösztönös fuldokást, és nem is tart sokáig – de szemben a valódi fuldoklással, ezen érintettek képesek továbbra is közreműködni a kimentésükben. Megtudják ragadni a mentőkötelet, mentőövet, stb…

Figyeljék az alábbi jeleket a vízben fuldoklás észlelésére:

– a fej hátraszegve a vízben, száj a vízszínen;– a fej hátraszegve, száj nyítva;– üveges szemek, üres tekintet, képtelen fókuszálni;– szemek csukva;– haj az arcon illetve a szemeken;– nem használja a lábakat – függőleges testhelyzet;– szapora, kapkodó lélegzés, zihálás;– próbálkozás az úszásra egy kifejezett irányba, bármiféle haladás nélkül;– próbálkozás a hátrafordulásra;– kísérlet egy láthatatlan létra megmászására.

Időnként a legáltalánosabb jele, hogy valaki fuldokol az, hogy pont nem úgy néz ki, mint aki fuldokolna. Úgy tűnhet, mintha csak taposnák a vizet, miközben felfelé bámulnak. Mi nyugtathat meg? Kérdezzük őket: “Rendben van?” Amennyiben képes könnyedén válaszolni – úgy valószínüleg tényeg nincs ok az aggodalomra. Amennyiben üres tekintettel fordulna felénk, még 30 másodpercünk maradt, hogy elérhessük. Szülőknek: a vízben játszadozó gyerek zajt kelt, amennyiben elcsendesülnek, menjenek/forduljanak oda, és derítsék ki, miért.

Ui.: még két cikket ajánlok kiegészítésül (angol nyelven – https://edition.cnn.com/201… + https://eu.gosanangelo.com/… ), de természetesen a legkézenfekvőbb megoldás az, ha mindenki igyekszik a saját környezetében kapcsolatba lépni képzett vizimentő-elsősegélynyújtókkal, mentődolgozókkal, hogy szakszerű ismereteket szerezhessen.

Hirdetés

Ez egy hasznos link lehet mindenki számára: https://kenuklub.files.word… (Megjegyzem, olvasni könnyebb, mint megcsinálni, tehát javasolt a szakszerű gyakorlás hozzá. Volt szerencsém ilyen képzésen barátilag részt venni, és kipróbálhattam magam is, azt kell mondjam, hobbiszerűen, de rendszeres úszóként majd besz@rtam, amíg pár méterre elvontattam magammal egy felnőttet.)

VIGYÁZZANAK EGYMÁSRA!

Tóth Zoltán

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés