Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Meghalt Pintér Sándor. Ma este elment örökre..
Mindenegyben Blog - 2022. december 12. (hétfő), 22:56

Meghalt Pintér Sándor. Ma este elment örökre..

Hirdetés
Hirdetés
2022 dec 12

88 éves korában meghalt Dr. Pintér Sándor gyermekgyógyász professzor, a magyarországi koraszülöttmentés egyik legjelentősebb alakja – írja a Szeged.hu.

Hirdetés
[ ]

Pintér Sándor 1934-ben született Debrecenben, az ottani egyetemen szerezett orvosi diplomát. 1960-tól több mint 50 éven át a Szegedi Gyermekklinikán dolgozott. Kezdetben kutatással foglalkozott, így jutott ki 1973-ban egy fél éves ösztöndíjjal Oxfordba. 1991 és 1995 között tanszékvezető professzorként vezette az intézményt, ő alapította az ország első gyermek-intenzív osztályát.

Pintér Sándor a magyarországi koraszülöttmentés egyik legjelentősebb alakja. A Magyar Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke volt. A dél-magyarországi régióban működő alapítvány több mint húszezer gyerek életét mentette meg. 2017-ben Szeged díszpolgárává választották.

A Szeged Televízió 2017-ben készített hosszabb beszélgetést Pintér Sándorral.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés