Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Megkérdezték ezt a ROBOTOT, hogy hisz-e ISTENBEN!Nem erre a válaszra számítottunk!
Mindenegyben Blog - 2022. november 05. (szombat), 18:15

Megkérdezték ezt a ROBOTOT, hogy hisz-e ISTENBEN!Nem erre a válaszra számítottunk!

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 05

Az angol Engineered Arts által gyártott Ameca az eddigi legfejlettebbnek és legrealisztikusabbnak tűnő ember alkotta robot a világon. Bár több fajta robot készült már cégek által, ezek közt csak nagyon kevés olyan van, ami az emberi arc viselkedését hihetően képes utánozni, ezért is számít kiemelkedőnek Ameca.

Hirdetés
[ ]

Az Ameca az Engineered Arts által fejlesztett Tritium nevű operációs rendszerével működik, ami lehetővé teszi, hogy a robotikával foglalkozó vállalatok rajta teszteljék saját technológiáikat, úgy mint a mesterséges intelligenciát. Az Ameca érdekessége, hogy a szemeit és a száját is úgy mozgatja, mint az ember, ennek köszönhetően a dühöt, a meglepettséget, örömöt és a félelmet is képes megmutatni. Azt is megtanulta hogyan rántsa meg a vállát, ha valami nem érdekli, hogyan ásítson, mutogasson, illetve integessen. A robot ugyanakkor járni még nem tud, és nagyobb tárgyakat sem képes megemelni.

Az új fejlesztéseknek köszönhetően arra is képessé vált, hogy felismerje magát a tükörben, valamint több olyan érzékelővel és kamerával is rendelkezik, amik összességében mintegy kétméteres távolságból pásztázzák a velük szemben állót. A robot az érzelmeket tanulmányozva próbál reagálni, illetve interakcióba lépni. A fejlesztésnek még közel sincs vége, mert már tesztelik a Tritium nevű operációs rendszer új verzióját, amelyik a robotot vezérli, és amitől azt remélik: további új képességekkel ruházza fel a Amecát.

Megkérdezték ezt a ROBOTOT, hogy hisz-e ISTENBEN

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés