Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Megsérült a törökországi romok között Gogó, a HŐS magyar mentőkutya - Gyors gyógyulást, négylábú HŐS! ❤️
Mindenegyben Blog - 2023. február 10. (péntek), 15:53

Megsérült a törökországi romok között Gogó, a HŐS magyar mentőkutya - Gyors gyógyulást, négylábú HŐS! ❤️

Hirdetés
Hirdetés
2023 feb 10

Szomorú hírt közölt a Kutyákkal az Életért Alapítvány Gogóról, a mentőkutyáról, aki éppen Törökországban teljesít szolgálatot.

Keresés közben, a törökországi romok között baleset érte az egyik segítőkutyát, Gogót. A Kutyákkal az Életért Alapítvány arról számolt be, hogy a négylábú hőst a csapat munkatársai azonnal ellátták, de egyelőre bizonytalan, hogy visszatérhet-e a terepre. 

A Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja, közöttük a Kutyákkal az Életért Alapítvány két jászberényi és egy miskolci mentőkutyás párosa hétfőn este érkezett a katasztrófa helyszínére.

Az elmúlt napokban négy órás váltásban dolgoztak a szakemberek keresőkutyáikkal, akár a mínusz 9 fokos éjszakai hidegben, akadozó áram- és vízellátás mellett, tartva az utórengések okozta mozgásoktól. A legfontosabb támpont a keresőkutyák jelzése, akik fáradhatatlanul kutatnak az emberek után - idézte az alapítvány közleményét a Blikk.

Azt írták, a szűk rések és a törmelékek között sokszor még a legtapasztaltabbaknak is nehéz és veszélyes a bejutás, a feltárás során óhatatlanul is történhetnek baleset. 

Gogó keresés közben, a romokon szenvedett sérülést, a 2 lábujja közötti úgynevezett úszóhártya sérült meg. A mentőcsapat azonnal ellátta és bekötözte a sérült lábat, Gogó jelenleg sajnos nem bevethető a mentési munkák során.

Nem kérdés, hogy a lelki és fizikai megterhelés igen nagy, a profi kiképzésen átesett kutyákat éles helyzetben így is érheti baleset. Az alapítvány magyarországi bázisán felállított speciális, műromként funkcionáló Mentőkutya Kiképzőbázison tökéletesen modellezik egy valódi katasztrófa körülményeit, ám váratlan helyzetek így is adódhatnak, amelyekre nehéz felkészülni – írja az Életért Alapítvány sajtóközleményében.

Továbbra is túlélők után kutatnak a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 egészségügyi és kutató-mentőcsapatának tagjai Hatay városában.
A romok alatt rekedtek túlélési esélye percről percre csökken, de nem adják fel és mindenkiben él a remény, hogy találnak még élő embereket az összedőlt épületek fogságában. Bár már rettentően fáradt a csapat, a megterhelő napok ellenére szerencsére jól vannak, kivéve Gogot. Sajnos keresés közben elvágta a lábát, így ő jelenleg kényszerpihenőn van.
Drukkoljatok, hogy legyen még sok sikeres mentése a mi hőseinknek!
Hirdetés
Ne hagyd elveszni adód 1 %-át! Rendelkezz róla!
Köszönjük, ha minket tisztelsz meg bizalmaddal!
Adószámunk: 18838972-1-16
Letölthető rendelkező nyilatkozat:
Ha más módon is lehetőséged van támogatni alapítványunk küldetését, a következő linken minden fontos információt megtalálsz hozzá.
Köszönjük megtisztelő bizalmadat és esetleges adományodat!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés