Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Megtalálták Kedden eltűnt Tamást. HOLTTESTÉT SZERDÁN TALÁLTÁK MEG !Nyugodjon békében
Mindenegyben Blog - 2021. január 29. (péntek), 21:49

Megtalálták Kedden eltűnt Tamást. HOLTTESTÉT SZERDÁN TALÁLTÁK MEG !Nyugodjon békében (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 jan 29

Megtalálták Kedden eltűnt Tamást. HOLTTESTÉT MA TALÁLTÁK MEG !Nyugodjon békében

Még délután olvashattuk hogy búcsú levelet hagyott a postaládába és gyalog ment el otthonról nagyon sajnálom hogy így döntött.
Nyugodjon békében!

Utolsó napig reménykedett a család ,hogy épségben megtalálják Tamást

Hirdetés
[ ]

MIT TEGYEN, HA ELTŰNT HOZZÁTARTOZÓJA?!

Nyomozóként csaknem 25 évet dolgoztam körözési előadóként, így meglehetősen sok tapasztalatra tettem szert az eltűnt személyek ügyeivel kapcsolatban. Számtalan eltűntet kerestem és kutattam fel. Úgy gondolom, hogy ezekben az ügyekben gyakran a keresett személyek családja is rengeteget segíthet, vagy legalábbis segíthetne, de sokszor nem tudják mit is kellene tenni. Ezért a következő sorokban pár – gyakorlati tapasztalaton alapuló – jó tanácsot gyűjtöttem össze, arra az esetre, ha egy hozzánk közel álló ember tűnne el és segíteni szeretnénk a megtalálásában.

Először is fontos különbséget tenni, hogy kiskorú, vagy felnőtt eltűnéséről beszélünk-e.

Hirdetés

A kicsi gyermekek (jellemzően 6 év alattiak) „eltűnése” hátterében általában elhelyezés, vagy láthatás körüli problémák húzódnak meg. A szülők nem minden esetben vannak tisztában azzal, hogy amíg az illetékes hatóság (gyámhivatal, vagy bíróság) által nincs jogerős döntés az elhelyezésről, mindkét szülőnek egyformán joga van a gyermek felügyeletét ellátni.

Fotó: NDCS/Stephen Pennells

A fiatalkorúak (18 év alatt) eltűnését általában a kalandvágy motiválja, azonban sok egyéb ok is közrejátszhat abban, hogy úgy döntsenek, elmennek otthonról.  Jellemzően befolyásolja őket a baráti társaság, egy beteljesületlen szerelem, egy rossz iskolai bizonyítvány, de bűncselekmény elkövetése, vagy a szülőkkel szemben fennálló dac is elvezethet a szökéshez.

Egy felnőtt eltűnése okainak  hátterében fennállhat mentális, vagy szervi betegség (öngyilkosságra való hajlam, vagy szándék), illetve egy új élet kezdésére való „vágy”, de ide sorolhatjuk azokat a helyzeteket is, amikor valaki bűncselekményt követ el és tart annak napvilágra kerülésétől. Az előbbi esetben az eltűnést megelőzi több, arra utaló jel, például zavart viselkedés, de gyakran előfordul, hogy az illető egy szó nélkül távozik otthonról. Jellemzően hátrahagyja értékeit, iratait, telefonját kikapcsolja és megpróbál olyan helyre eljutni, ahol –véleménye szerint- nem találnak rá.  Gyakran előfordul, hogy az új élet reményében otthonát elhagyó felnőtt eltűnését látszólag semmilyen jel nem előzi meg, ezért állnak értetlenül a hozzátartozók az események előtt. 

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés