Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Mi lesz, ha lenyeled a dinnye magját? Ez történik vele a testben, jó ha tudod!
Mindenegyben Blog - 2022. május 31. (kedd), 18:54

Mi lesz, ha lenyeled a dinnye magját? Ez történik vele a testben, jó ha tudod!

Hirdetés
Hirdetés
2022 máj 31

Ki szokta megenni a görögdinnye magját? Ki az, aki szereti? Szinte senki, pedig ha tisztában lennénk bizonyos egészségügyi előnyeivel, valószínűleg nem így cselekednénk és onnantól kezdve mindig megennénk.

A görögdinnye magját nem kifejezetten abban a formában kell fogyasztanunk, ahogy a mézédes gyümölcsben találjuk. Szedjük ki a magokat, forraljuk fel, szárítsuk ki, majd daráljuk le vagy alaposan törjük össze. Rostokban gazdag a magja, ami egy kiváló megoldás az emésztési problémák helyreállítására és segít lekezdeni a bélben élősködő baktériumokat.

Hirdetés
[ ]

Emellett a görögdinnye magja kiváló gyulladáscsökkentő is, citrullin és antioxidáns tartalma pedig hatékonyan kezelik a magas várnyomást és megelőzik az érelmeszesedést.Amerikai tudósok már a huszadik században felismerték, milyen jó hatással van a görögdinnye magja a húgyúti és veseproblémákra is. A friss magok vízhatásúak, kimossák a veseköveket és a homokot.

Nehéz a proteint nagy mennyiségben megtalálni egy-egy ételben, de a görögdinnye mag, több mint 30 gramm fehérjét tartalmaz – egy csészényi szárított mag -Mivel a mag tele van zsírral, és omega 6 zsírsavakkal, így jót tesz a vérnyomásnak is, de nem igazán ajánlott a fogyókúrázóknak. A vastartalmának köszönhetően segít a fáradtság legyőzésében, és az oxigén szállításban az agyhoz.

És ha ez még mind nem enne elég, a görögdinnye mag erősíti szívizmot is, javítja a memóriát, a koncentrációt és a bőr rugalmasságát. Teát is lehet készíteni belőle, de a magot is el lehet rágcsálni, mint egy schnaket.

Akik cukorbetegségben szenvednek, különösen ajánlott a fogyasztásuk, segít fokozni a libidót is.

Hogyan készítsük el a görögdinnye mag teát?

Törjünk össze 4 evőkanák szárított görögdinnye magot és 2 liter vízben 15 percen át forraljuk. 2 napon át fogyasszuk a teát, majd tartsunk egy nap szünetet. 2-3 hétig ajánlott ezt kúra szerűen alkalmazni.

Szerző: tudasfaja.com

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés