Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Módosít a rezsiszabályokon a kormány.Mindenkire érvényesek ezek a szabályok ha tetszik ha nem!
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 24. (szerda), 09:19

Módosít a rezsiszabályokon a kormány.Mindenkire érvényesek ezek a szabályok ha tetszik ha nem!

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 24

Módosít a rezsiszabályokon a kormány. A földgáz fűtőértékéhez igazítják az átlagfogyasztás mértékét. Gulyás Gergely szerint így még a leggyengébb fűtőértékű gázból is elfogyaszthatják a felhasználók az 1729 köbmétert, ami sok családnak segíthet. A rendkívüli Kormányinfón emellett szó volt a Vodafone felvásárlásáról, a pedagógus bérekről, az esetleges online oktatásról és a nyugdíj-prémiumról is. Az ATV Híradójának riportja.

„Az energiaellátás Magyarországon mind a gáz és mind a villanyáram tekintetében biztosított” – hangzott el a Miniszterelnökséget vezető minisztertől a keddi Kormányinfón.

A gázár viszont ismét újabb rekordokat dönt, ezért a kormány módosítja a rezsicsökkentést átalakító szabályt: megemeli azt a fűtőérték-mennyiséget, amit a meghatározott átlagfogyasztásig rezsicsökkentett áron lehet felhasználni gázból.

„Mert a fölgáznál a fűtőértéke nem azonos a földgáznak, különböző minőségű az Oroszországból behozott, a Magyarországról kitermelt és a Nyugat Európából behozott gáz” – közölte Gulyás.

Hirdetés
[ ]

Ezért ehhez igazítva határozzák meg az új rezsicsökkentett áron járó átlagfogyasztást, ami 63 645 megajoule, így a leggyengébb fűtőérték mellett is garantálni lehet az 1729 köbméteres keretet.

Jelenleg a tárolt fülgázmennyiség 3,8 milliárd köbméter, a gáztárolók töltöttsége: 61,6 százalék.

„Ez az ország ellátásához 76 téli napra elegendő, ha a lakossági és ipari felhasználását is figyelembe vesszük, ha a lakosságit, akkor majdnem félévre elegendő” – emelte ki a miniszter.

Az iskolák fűtésével kapcsolatban a Gulyás bejelentette, hogy az államnak most 60 milliárd forint többletköltséget jelent mindez, de egyelőre nem született kormánydöntés az online oktatás elrendeléséről.

„Én abból indulok ki, hogy kórházakat, szociális, intézményeket, iskolákat mindenképpen, miden körülmények között nyitva kell tartani” – jelentette ki.

Hirdetés

Arra kérdésre, hogy milyen intézkedéseket tervez a kormány a tanév eleji 16 000 fős pedagógushiány kapcsán, Gulyás Gergely azt mondta: szerinte a hiány nem ekkora, de egész nyáron azon dolgoztak, hogy az Unióval történt megegyezés után történelmi léptékű pedagógus-béremelést lehessen végrehajtani.

„Az elmúlt években is voltak olyan területek, olyan tantárgyak, ahol kevesebb tanár volt , tanárhiány volt, de most sem látunk olyan okot, ami miatt az oktatás folyamatosságát veszélyeztetné” – mondta a miniszter.

Miközben pedagógusok tízezrei várnak fizetésemelésre.

„Indokolt-e, hogy a 4iG és a magyar állam 715 milliárd forintért vásárolja fel a Vodafone Magyarországot” – tették fel a kérdést Gulyás Gergelynek.

„Egy távközlési cég megvásárlása profitot hoz. tehát nem akarok egyetlen kérdésre sem minősíteni, demagógnak, de ha úgy tetszik ennek a cégnek a bevételeiből a pedagógus bérekre is sokat lehet majd fordítani” – válaszolta a kormánytag.

A miniszter azt is bejelentette, hogy 3,4 százalék fölött lesz a gazdasági növekedés, így a nyugdíjprémium esetén idén is a tavalyihoz hasonló 80 ezer forintos összegre lehet számítani.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés