Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
MOST ÉRKEZETT! A HÍR IGAZ! A híradó is bemondta! Lemondott a miniszterelnök! Mindenki ledöbbent miért döntött így:
Mindenegyben Blog - 2022. július 10. (vasárnap), 16:20

MOST ÉRKEZETT! A HÍR IGAZ! A híradó is bemondta! Lemondott a miniszterelnök! Mindenki ledöbbent miért döntött így: (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 júl 10

Csütörtök délután hivatalosan is bejelentette lemondását a Konzervatív Párt vezetői pozíciójából, és ezzel a miniszterelnöki tisztségből is. Igaz, utóbbi pozícióban maradna addig, amíg meg nem választják az utódját a párton belül.

MOST ÉRKEZETT: Lemondott a miniszterelnök!

Lemondott Boris Johnson brit miniszterelnök.

Az már órákkal korábban kiszivárgott, hogy Johnson ezt fogja bejelenteni, miután járt a Konzervatív Párt vezetőválasztásáért is felelős bizottság elnökénél. Arról itt írtunk részletesebben, mi vezetett Johnson lemondásához.

Johnson a Downing Street 10. szám alatti miniszterelnöki hivatal ajtaja előtt állva arról beszélt, hogy „a Konzervatív Párt parlamenti frakciója egyértelműen kinyilvánította, hogy a pártnak új vezetőre, az országnak pedig új miniszterelnökre van szüksége”.

„Mindenekelőtt azonban szeretném megköszönni Önöknek, a brit népnek, hogy ilyen hatalmas kiváltságot adtak nekem” – mondta a távozó miniszterelnök.

„Szeretném, hogy tudják, mennyire szomorú vagyok, hogy fel kell adnom a világ legjobb munkáját. De ilyen az élet”

– tette hozzá.

Johnson arról beszélt, hogy büszke mindarra, amit elért miniszterelnökként: többek között a brexit véghezvitelére és a Putyinnal szemben való határozott kiállásra Ukrajna lerohanása után.

A távozó miniszterelnök szerint azonban a politikában senki sem pótolhatatlan. „A briliáns és darwini rendszerünk hamarosan új vezetőt fog kitermelni” – fogalmazott. Johnson ígéretet tett, hogy mindenben támogatni fogja majd utódját.

Hirdetés
Hirdetés

Az új pártvezető megválasztásának folyamata a lehető leggyorsabban meg fog kezdődni, jelentette ki Johnson. Ennek menetrendjét a jövő héten fogják kihirdetni. Johnson azt is kijelentette, hogy az utódja megválasztásáig marad ügyvivő miniszterelnök.

A csütörtöki nap folyamán azonban számos vezető konzervatív politikus is arra szólított fel, hogy Johnson még ma távozzon pozíciójából, és a helyét az új pártvezető megválasztásáig a miniszterelnök-helyettesi pozíciót is betöltő Dominic Raab igazságügyi miniszter vegye át.

Volt olyan konzervatív képviselő, aki félig viccesen arról beszélt a BBC-nek, hogy Johnsonnak azért kell azonnal távoznia, nehogy a pozícióhoz foggal-körömmel ragaszkodva „akár háborúba sodorja” az országot, csak hogy tovább maradhasson a Downing Streeten.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés