Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett a szomorú hír: bejelentették magyar politikus halálhírét
Mindenegyben Blog - 2022. november 16. (szerda), 08:22

Most érkezett a szomorú hír: bejelentették magyar politikus halálhírét

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 16

Így szól a közlemény.

Elhunyt Zsengellér István, az Országos Kőolaj- és Gázipari Tröszt (OKGT) volt vezérigazgatója, a Mol igazgatóságának egykori tagja 91 éves korában - tájékoztatta a Mol kedden az MTI-t.

Hirdetés
[ ]

Zsengellér István a Veszprémi Vegyipari Egyetemen szerzett vegyészmérnöki diplomát 1954-ben. Szolnokon, a Tiszamenti Vegyiműveknél kezdett el dolgozni. Részt vett a gyár fejlesztésében, a vegyiművek műtrágya gyárának, mosószer üzemének, a polifoszfát- és fluorsó-üzemének kiépítésében.

Nehézipari miniszter-helyettesként 1975-től a magyar szénhidrogénipart és egyes nagy vegyi üzemeket felügyelte. Ipari vezetőként szerepe volt az Adria-kőolajvezeték, majd később a százhalombattai katalikus krakk üzem elindításában.

Az Országos Kőolaj- és Gázipari Tröszt (OKGT) vezérigazgatójának 1981-ben nevezték ki, 1975-től 1990-ig vezette a vezetékes földgázellátás fejlesztését koordináló tárcaközi bizottságot, 1994-1995-ben a Mol Rt. igazgatóságának tagja és az igazgatóság elnökhelyettese volt.

A Mol közleménye szerint Zsengellér István az OKGT vezetőjeként nagy szerepet vállalt a hazai olaj- és gázipar szerkezetének átalakításában, a korszerű, piaci alapon működő vállalati forma megalkotásában. Munkájával jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a feldarabolás és azonnali értékesítés helyett sikerült az OKGT-t egyben tartani és részvénytársasággá alakítani, így létrejöhetett a Mol Rt.

Zsengellér Istvánt a Mol saját halottjának tekinti.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés