Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
MOST ÉRKEZETT! MEGSZAVAZTÁK! Eltörölnék az óraátállítást Magyarországon!!!
Mindenegyben Blog - 2016. november 16. (szerda), 19:12

MOST ÉRKEZETT! MEGSZAVAZTÁK! Eltörölnék az óraátállítást Magyarországon!!!

Hirdetés
Hirdetés
2016 nov 16

A gazdasági bizottság egyöntetűen megszavazta a jobbikos javaslatot a nyári időszámítás bevezetéséről. A testület egyik fideszes tagja szerint a kormánypárt és az NFM is a javaslat mellé állt, szerinte nincs akadálya, hogy a jövő héten meg is szavazza a parlament az óraátállítás eltörlését.

A Jobbik szerint az évenkénti kétszeri óraátállítás teljesen felesleges, és egészségi szempontból káros is, ezért – a magyar társadalom többségének egyetértésével – annak eltörlését javasolják – közölte Kepli Lajos országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Az országgyűlési képviselő szerint az 1980-ban, a “Kádár-korszakban” bevezetett tavaszi és őszi óraátállítás felett már eljárt az idő, eddig azonban mégsem vizsgálta felül senki komolyan az eltörlési lehetőségét. Azt hangoztatta, hogy az óraátállítás nem egy aktuálpolitikai ügy, hanem az emberek mindennapjait érinti.
Javaslatukat azzal indokolta, hogy az óraátállítások olyan ugrást jelentenek az emberi szervezetnek, mintha évente kétszer öt hét kiesne az életükből. Hozzátette, kimutatások szerint az emberek az óraátállítás után fáradtabbak, ingerültebbek lesznek, és négyszer-ötször annyi közlekedési baleset is történik, mint máskor. Tájékoztatása szerint a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. (Mavir) adatai szerint már csak a nyári időszakban érhető el energiamegtakarítás az átállítással.

Hirdetés


Az elektromos áram fogyasztási szokások megváltoztak az elmúlt évtizedekben, ezért sem indokolt az óraátállítás fenntartása, ideje átlépni a XXI. századba – mondta a jobbikos politikus.
Utalt egy felmérésre is, ami szerint a megkérdezettek 80 százaléka eltörölné az óraátállítást, ezen belül kétharmaduk azt támogatja, hogy a nyári időszámítás maradjon meg. A magyar társadalom álláspontja a Jobbik javaslatával megegyezik, a párt ezért azt javasolja, hogy a nyári időszámítást megtartva a télit töröljék el.
Kepli Lajos arról is beszélt, hogy javaslatuk bejelentése után egy fideszes európai parlamenti képviselő is felvetette az óraátállítás eltörlésének lehetőségét. Hozzátette: a letelepedési kötvények kivezetése után ez a második olyan ügy, amit a Jobbik után a kormánypárt is magáévá tehet.

Szerző MTI

Forrás : MTI

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés