Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
MOST jelentették be! 2022-es év legrosszabb híre!! Már csak EZ hiányzott:
Mindenegyben Blog - 2022. április 10. (vasárnap), 17:32

MOST jelentették be! 2022-es év legrosszabb híre!! Már csak EZ hiányzott:

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 10

Az unió elindítja Magyarország ellen a jogállamisági eljárást – reagált a kormány

Az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament előtt szólalt fel. Beszédében elmondta, hogy Magyarországon a korrupció jelenti a legnagyobb problémát, ezért alkalmazzák a 7-es cikk szerinti eljárást. Reagált a magyar kormány.

Az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy elindítják a jogállamisági eljárást és erről a kormányt is értesítették.

A válaszok elemzése után arra a következtetésre jutottunk, hogy meg kell hozni ezt a döntést. Johannes Hahn biztos ma értesítette a magyar hatóságokat arról, hogy elindul a jogállamisági eljárás

– jelentette be Ursula von Leyen. 

Fotó: MTI/EPA pool/Ronald Wittek

A Reutersnek nyilatkozó, az ügyet jól ismerő két forrás elmondta, hogy az eljárás már ma elindul. Hozzátették, ez a lépés az Orbán-kormány finanszírozásának befagyasztásához is vezethet. Az unió és Magyarország közötti feszült viszonyt jól szemlélteti, hogy a közösségből csak kevesen gratuláltak Orbán Viktornak a Fidesz-KDNP elsöprő győzelméhez a hétvégi választásokon.

A bizottság elnöke elmondta, hogy Magyarországon a legnagyobb problémát a korrupció jelenti. Hozzátette, az uniós helyreállítási alapból (RRF) származó források kifizetését a korrupcióellenes fellépéstől teszi függővé a testület.

Folyamatosak a tárgyalások az RRF-ről, aminek előfeltétele a korrupcióellenes fellépés. Ezt a kérdést egyelőre nem tudtuk lezárni

Hirdetés
[ ]

– fogalmazott az elnök. A plenáris ülésen elhangzott beszédben kitért Lengyelországra is, esetükben az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítását várja el a bizottság.

Ursula von der Leyen azt is elmondta, hogy 

ezzel Magyarország lesz az első európai uniós tagállam, amelynek a jogállamiság megsértése miatt csökkentik az EU-s támogatásait 

– ezt a DPA német hírügynökség írta meg Twitter-oldalán.

Hirdetés

Az Európai Bizottság elnökének beszéde után a forint zuhanórepülésbe kezdett.

Brüsszel hibázik, amikor „ugyanazt a nótát fújja”,  mint a magyar baloldal, azt ugyanis a magyarok most utasították el nagy többséggel – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Európai Bizottság elnökének keddi nyilatkozatára reagálva. Hozzátette: a Fidesz-KDNP csaknem 2,9 millió szavazatot kapott a vasárnapi országgyűlési választáson, míg a gyermekvédelmi törvénnyel több mint 3,3 millió ember fejezte ki egyetértését. Ez soha nem látott támogatottság mind a kormánypártok, mind a gyermekvédelmi törvény ügye mögött – emelte ki.

Éppen ezért a demokrácia alapvető szabályait a bizottságnak is el kell fogadnia – szögezte le, hozzátéve: nem a most vereséget szenvedett magyar baloldal igényeit kellene teljesítenie a bizottságnak, hanem vissza kellene térni a józan észhez és a párbeszédhez. Erre a magyar kormány mindig nyitott volt – hangsúlyozta.

A miniszter azt is kérte: Brüsszel ne büntesse meg a magyar választókat azért, mert a választáson és a gyermekvédelmi törvény ügyében nem a Brüsszelnek tetsző véleményt fogalmazták meg.

Varga Judit igazságügyi miniszter felhívta a bizottság figyelmet arra, hogy 

„...az eljárás elindításának vannak feltételei! Szavaznia kell róla a biztosok kollégiumának, és kapnia kell hivatalos értesítést erről a magyar kormánynak. Tudomásunk szerint azonban eddig egyik sem történt meg.”

Mint írta, a magyar kormány politikai nyilatkozatokkal nem foglalkozik, és várja a konkrétumokat tartalmazó hivatalos értesítést. „Ha lesz ilyen, arra természetesen válaszolni fogunk” – tette hozzá.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés