Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Na tízen és húszon éves fiaim! Ez volt a katonaság! Rátok is rátok férne! :D Aki 40 - 50-60 éves, biztos, hogy egyetért ezzel az írással!
Mindenegyben Blog - 2023. március 02. (csütörtök), 16:23

Na tízen és húszon éves fiaim! Ez volt a katonaság! Rátok is rátok férne! :D Aki 40 - 50-60 éves, biztos, hogy egyetért ezzel az írással! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 már 02

...és Szecsődi (fent) – a „Little Dragon” sofőrje (Ő talált rám az Indaneten, és bombázott le némi eredeti fotográfiával. Köszi Pista!)

Szóval a BTR-80 helyett két Uralt kaptunk. Annyira nem ver oda, de szegény ember vízzel főz, úgyhogy felpiszkált benzinnyomással tettünk a csapat maradék részét képző három szerződéses tiszthelyettesünket.

Hát...:) Lehet elkalandozni...

(El se indítsd számítógép hangszórón! Minimum egy jó füles vagy Hi-Fi!)

Így vágtunk neki a 2001-es USA-Magyar közös hadgyakorlatnak. Meg persze egy komplett Tesla szobai hangcuccal a platón. Népszerűek voltunk a bevagonírozásnál. 24 óra vonatozás, majd éjjel érkezés és kivagonírozás Várpalotán. Aztán felállt a menet. Nyár vége volt, ponyvát félig hátrahajt, zene be, és mentünk. Nem úgy kell ezt elképzelni, mint egy sima teherautó konvojt. 50 kocsi, egyenként 10850 ccm, benzines V motorok. Éjjel, az első kocsin meg üvölt a zene. Kötelező élmény. Sán persze aludt...

Úgy szeptember 7-8 körül érkezhettünk meg, az utolsó egységek között. A pirkadatban amikor behajtottunk a „pláza parkolóba” nem semmi látvány fogadott minket.

Darth Vader birodalmi hadosztályait, úgy rúghattuk volna seggbe akkor összel mint a nagypofájú ötödikeseket. Mondom a menüt.

Az amerikaiak már akkor a halálcsillag elpusztítására készültek, töménytelen mennyiségű hadianyag volt felhalmozva. Ahogy kibukkantunk az erdőből, félelmetes mennyiségű teherkocsit láttunk.

Érdekes szösszenet, hogy a teherautókat kivétel nélkül csajok vezették. A kis 20 tonnás vasaktól, az orbitális méretű trélerekig mindet. Kutatások szerint a nők sokkal nyugodtabb sofőrök, és az amik ezt komolyan veszik. Szóval láttunk 1.50-es csokibabát 100 tonnás szerelvénnyel és zseni volt a kiscsaj.

Legtöbbje a jó öreg M35-ös volt, de egy csomó ismeretlen sokkerekes tréler is állt a "depóban". Sejteni lehetett, hogy ezek nem sportkocsikat cipeltek. Aztán a pitvarban tekergés után beértünk oda ahol kicsit baljósabb lett a kép.

Az M2-es Bradley páncélosok közé értünk.

Ezekből a finom kis 28 tonnás cicuskákból egy 27 mm-es gépágyú figyelt kifelé, és rakétáktól vállasodtak. Itt már eléggé tépték a lelkek gitárajit, ütötték a dobot, és akkor elsötétült minden. Nem tudom nagyon leírni azt az érzést, amikor kora hajnalban az ember lépésben beér egy M109-es Paladinokból álló sorfal közé.

Hirdetés

M109 Paladin - Ennyi...

Hirdetés
[ ]

Ezek a mai napig a világ legfejlettebb önjáró lövegei közé tartoznak, 155 mm-es lövegük 30 km-re hord – és később láttuk, hogy pontosak. Nem kicsit. Nagyon pontosak, félelmetes romboló erő mellett. Hát velük fogunk játszani... háborúsdit... érzed.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés