Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
NAGY BAJ VAN! OLYAT jelentettek be MA REGGEL A koronavírussal kapcsolatban, amit NEM AKARTUNK HALLANI….
Mindenegyben Blog - 2020. szeptember 29. (kedd), 08:59

NAGY BAJ VAN! OLYAT jelentettek be MA REGGEL A koronavírussal kapcsolatban, amit NEM AKARTUNK HALLANI…. (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 szept 29

851 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

851 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25 567 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 757 főre emelkedett, 5173-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 19 637 fő. Az aktív fertőzöttek 37%-a, az elhunytak 54%-a, a gyógyultak 39%-a budapesti. 755 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen.

Most érkezett: Vörös listára tette Magyarországot az Európai Unió. Ilyen következményei lesznek

Vörös listára tette Magyarországot az Európai Unió

Újabb négy országot vett fel a vörös listára az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

Hollandia, Izland, Dánia és Magyarország is bekerültek a vörös listás országok közé. A döntést az indokolja, hogy ezekben az országokban az új koronavírusos megbetegedések száma 100 ezer emberre kivetítve meghaladja a 120 főt.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ vörös listáján jelenleg a következő országok találhatóak (zárójelben megadva az elmúlt 14 nap 100 ezer főre vetített új megbetegedéseinek a száma):

  •    Spanyolország (320)
  •    Csehország (267)
  •    Franciaország (235)
  •    Luxembourg (189)
  •    Belgium (171)
  •    Hollandia (171)
  •    Izland (128)
  •    Dánia (128)
  •    Magyarország (127)

A lista szerint ezzel hazánk a kilencedik legtöbb új fertőzöttel rendelkező ország Európában, de ez a besorolás csak tájékoztató jellegű. Az ECDC által közzétett besorolás nincs hatással az országok járványügyi védekezésének működésére, viszont a tagállamok előszeretettel használják a statisztikát tájékozódásra, így a lista alapján is eldöntve, mely országok előtt zárják le a határaikat – írja a 24. hu

Ahogy hétvégén írtunk róla, két héttel azután, hogy meghaladta Budapesten, illetve Győr-Moson-Sopron megyében a német járványügy számára kritikus határértéket a fertőzöttek száma, rögtön rákerültek a kockázatos besorolású térségek listájára. Ebből a német reakcióidőből, illetve a legfrissebb magyar járványterjedési adatokból kiindulva sajnos pár héten belül akár egész Magyarország is kockázatos besorolásúvá válhat a németeknél, de legalábbis Csongrád-Csanád, Pest, Fejér, Vas és Komárom-Esztergom megyék tényleg a veszélyzónában vannak ebből a szempontból. 

Országos tisztifőorvos: egyre több embert kezelnek kórházban

Hirdetés

Az utóbbi hetekben emelkedő tendenciát mutat a koronavírus-fertőzés miatt kórházban kezeltek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília kiemelte: az új fertőzöttek napi száma tíz napja kiegyensúlyozottan alulról közelíti az ezret, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen levők száma azonban emelkedik. A hétfői adatok szerint 18 815 aktív esetet tartanak nyilván, közülük 693 embert ápolnak kórházban, és 44-en vannak lélegeztetőgépen.
    Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta: míg tavasszal jellemzően gócpontok alakultak ki, most közösségben terjed a koronavírus. A közösségi terjedést pedig a higiéniás szabályok szigorú betartásával lehet megelőzni - tette hozzá.
    Közölte, hogy nagy mértékben nőtt a PCR-vizsgálatok száma, amelyből hétfőig 697 473-at végeztek el.
    Tájékoztatása szerint az operatív törzs 17 óvodában és 7 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 118 osztálynál és három iskolánál digitális munkarendet vezettek be.
    Elmondta azt is, hogy az oktatási intézmények felkészültek a testhőmérséklet-mérés október 1-jén történő bevezetésére. A kisebb intézmények számára érintésmentes hőmérőket, a nagyobb intézményeknek hőkapukat szereztek be, az eszközök kiszállítása kedden kezdődik.
    Kérdésre válaszolva ismertette: ha a gyermek testhőmérséklete eléri a 37,8 Celsius fokot, rövid pihenő után megismétlik a mérést, és ha akkor is eléri a határértéket, azt javasolják, hogy hagyja el az iskolát. Erről a szülőt is értesíteni kell.
    Megjegyezte, hogy azért fogja meghatározni a hőmérsékleti értéket 37,8 Celsius fokban, mert több olyan, természetes helyzet van, amikor a testhőmérséklet betegség nélkül is megemelkedik, például a hormonális ciklus okán vagy testmozgás esetén.
    További kérdésre válaszolva Müller Cecília azt mondta, a fertőzés sok releváns tünete között a láz alapvető, a betegek több mint 90 százalékánál jelen van. Ha a gyermek testhőmérséklete ismételt mérés után is eléri 37,8 Celsius fokot, még nem biztos, hogy koronavírusos megbetegedésről van szó, de az biztos, hogy őt a közösségből ki kell vonni - jegyezte meg.
    A tisztifőorvos szintén kérdésre felhívta a figyelmet arra, hogy egyéni felelőssége mindazoknak, akiknél a háziorvos a fertőzés gyanúja miatt mintavételt rendel el, hogy attól fogva ne menjen közösségbe. Amíg a vizsgálatnak nincs eredménye, fokozott óvatosságra kérte a családtagokat is.
    Közlése szerint a szociális intézmények lakói két negatív PCR-teszttel kerülhetnek vissza egészségügyi intézményekből az otthonokba, ez azonban nem vonatkozik arra az esetre, ha csak ambuláns vizsgálaton vettek részt.
    Beszélt arról is: a betegségből felgyógyultak egy része tartós fáradtságérzést tapasztal. Őket rehabilitációs tervvel kell segíteni régi egészségi állapotuk helyreállításában, vitaminok, különösen a D-vitamin szedését, a mozgás kiegyensúlyozott, lassú bevezetését, légző tornákat és - ha szükséges - pszichés támogatást javasolnak számukra.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.  

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. 

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. 

Hirdetés

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. 

Szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több, mint tizenháromezer feladatellátási helyén. Az Operatív Törzs jelenleg 26 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 126 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt. 

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés