Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Nagyon fontos bejelentés jött a védettségi igazolványról, aminek sokan nem fognak örülni
Mindenegyben Blog - 2021. június 03. (csütörtök), 12:09

Nagyon fontos bejelentés jött a védettségi igazolványról, aminek sokan nem fognak örülni

Hirdetés
Hirdetés
2021 jún 03

Fontos bejelentés jött a védettségi igazolványról, aminek sokan nem fognak örülni

Van, aki kettőt is kapott már, és van, aki egyet sem. Íme az okok, és a megoldások: ezért maradhatnak el a védettségi kártyák és így orvosolhatjuk a problémát.

Védettségi igazolványt három módon kaphatunk: ha megkaptuk a védőoltást, ha igazoltan, tünetesen, 10 nap karanténnal átestünk a betegségen – ez esetekben automatikusan küldik a kártyát. Ha pedig valaki tudtán kívül kapta el a koronavírust, és esett át rajta, készíttethet ún. ellenanyag-tesztet, amiből ez kiderül.

A védőoltással igazolt kártyának nincs érvényességi ideje, ám ha nem vesszük fel a második oltást, érvénytelenné válik. A fertőzésen átesettek esetében 6 hónapig érvényes az igazolvány, az antitest-teszt után kapott pedig 4 hónapig. Na, de mi lehet a gond, ha mégsem kapunk kártyát?

Lezártnak kell lennie a betegségnek

Hirdetés
[ ]

A Metropol egyik olvasója osztotta meg a lappal kálváriáját: K. Péter tünetei márciusban jelentkeztek, el is ment tesztet csináltatni, de magánúton, mert az orvosát nem érte el, úgy le volt terhelve.

„A tesztet végző cég akkor lejelentette az ANTSZ felé a pozitív tesztet, 10 napig hivatalosan karanténban voltam. Azonban nem kaptam meg a védettségi kártyát hetekkel később sem. A kormányhivatalban megtudtam: nem nyilvánítottak gyógyultnak, nem zárták le a betegséget, és ez a gond.”

Csak a háziorvos nyilváníthat gyógyultnak

„Felkerestem a háziorvosom, aki visszairányított a laborba, ahol a tesztet csináltattam. A laborban azonban közölték: gyógyultnak csak a háziorvosom nyilváníthat, aki viszont egyszerűen erre nem volt hajlandó” – panaszolta Péter, akinek az esete nem egyedi: a háziorvosoknak ugyanis nem kötelessége a betegség lezárása, ezért nem marad más, minthogy ilyen esetben győzködjük őket, vagy készíttetünk antitest-tesztet – ezzel szintén igazolhatjuk a fertőzés lezajlását.

Se betegség, se oltás után nem érkezett kártya

„Kevesen tudják, de akár egy lejárt okmány miatt is elmaradhat a védettségi igazolvány postázása” – hívta fel a Bors figyelmét az egyik olvasójuk. R. Katalin nemrégiben éppen így járt: novemberben átesett a fertőzésen, 10 napig hivatalosan karanténban is volt, ám tavasszal nem érkezett meg a kártyája.

Hirdetés

„Akkor még nem idegesítettem magam rajta, úgy voltam vele, hogy úgyis hamarosan megkapom az első oltásom, és akkor már biztosan a kártyát is” – mesélte a nő, aki azonban azzal szembesült, hogy hetekkel az oltás után sem érkezett meg a kártya.

„Megkérdeztem a háziorvosomat, hogy biztosan rendben rögzítettek-e mindent a rendszerben, megnézték, és kiderült, hogy igen. Így bementem a legközelebbi kormányhivatalba, hogy megérdeklődjem, mi lehet a baj.”

Egy lejárt okmány is bűnös lehet

„Ott szinte 5 perc alatt kiderült: lejárt a személyi igazolványom, és ráadásul sajnos éppen a két kihirdetett veszélyhelyzet közötti időszakban, tavaly szeptemberben, úgyhogy nem hosszabbították meg automatikusan.Én azt javaslom, ha valaki nem kapott kártyát, érdemes a személyes okmányait is megvizsgálni, hogy érvényesek-e” – hívta fel a figyelmet Katalin, aki azt is hozzátette: még akkor, ott a kormányhivatalban gyorsan elindította az új személyi ügyintézését, és azt a tájékoztatást kapta, hogy amint ezt megtörtént, automatikusan küldik a védettségi kártyát is.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés