Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Nagyon rossz hír jött a nyugdíjasoknak.. Most kell felkötni azt a bizonyos nadrágot
Mindenegyben Blog - 2022. november 20. (vasárnap), 23:23

Nagyon rossz hír jött a nyugdíjasoknak.. Most kell felkötni azt a bizonyos nadrágot (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 20

Ha az egyes fizetési sávokat vizsgáljuk, akkor az látható, hogy 2022-ben a nyugdíjasok többsége 120 000 és 139 990 forint közötti ellátásában részesül, jellemzően a havi 80 és a 180 ezer közötti nyugdíj emelkedik ki leginkább.

Látványos emellett az is, hogy az elmúlt tíz évben a többség egyre magasabb fizetési sávba került, 2012-ben még a 80 ezer és a 99 999 közötti nyugdíj volt szokványos, azóta sokkal inkább megoszlanak a magasabb fizetési sávok között a nyugellátásban részesülők jövedelem szerint.

Feltűnő továbbá, hogy a havi 300 ezer forint feletti ellátásban részesülők száma 2017-hez képest 20 ezerről 123 ezer főre nőtt.

Hirdetés
[ ]

A nyugdíjnál jóval nagyobb ütemben növekednek a fogyasztói árak

A Magyar Közlönyben olvasható, október 5-én közzétett rendelet szerint a kormány 4,5 százalékkal növeli a nyugdíj összegét, amely ezzel idén eddig összesen 13,4 százalékkal növekedett a tavalyihoz képest. Megnéztük, hogy ez a nyugdíjemelés képes-e kompenzálni a folyamatosan növekvő fogyasztói árakat, valamint kiszámoltuk, hogy a pénzromlás mellett valójában mennyit is ér a havi összeg.

A kormány idén év elején 5 százalékkal, majd júliusban 3,9 százalékkal emelte a nyugdíjat, novembertől pedig további 4,5 százalékos inflációs kompenzáció várható. Igen ám, eközben viszont a fogyasztói árak olyan ütemben emelkedtek tavalyhoz képest, hogy ezt már a jelenlegi növelés sem képes utolérni.

Az elmúlt négy évben a nyugdíj átlagosan évi 5 százalékkal emelkedett, ami elég is volt ahhoz, hogy felzárkózzon a fogyasztói árak emelkedéséhez.

Azonban amíg a nyugdíj idén – a korábban tervezett 10,7 százalék helyett – 13,4 százalékkal lesz magasabb a tavalyinál, addig a fogyasztói árak tavalyhoz képest 20,1 százalékkal nőttek.

Hirdetés

A nyugdíjasok esetében a nyugdíjas fogyasztóiár-index ad valós képet a helyzetükről, mivel nem tartalmaz olyan termékeket, amelyek nem köthetők a nyugdíjasok átlagos fogyasztásához (például a gyermeknevelési termékek).

A nyugdíjas fogyasztóiár-index alapján a nyugdíjasok csoportját lényegesen súlyosabban érinti az árak növekedése, mivel a vásárlói kosaruk alapján nem 20,1 százalékos, hanem 21,9 százalékos inflációt érzékelnek.

A pénzromlás miatt valójában kevesebbet ér a nyugdíj mint tavaly

Számszerűen évről-évre növekszik a nyugdíj, azonban a pénzromlás miatt valójában évek óta egyre kevesebbet ér az előző évinél. A nyugdíj, egyéb ellátások és járadékok (mint a rokkantsági nyugdíj vagy a megváltozott munkaképességűeknek járó ellátás) együttes havi átlagösszege 2000 és 2022 között 31 157 forintról 149 965 forintra nőtt.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Kapcsolódó cikkünk
Hatalmas a baj,nagyon szomorú hírek érkeztek! Karsai Dániel szinte haldoklik, most egy ország imádkozik érte. Félelmetes, de ilyen állapotban van jelenleg:

Hatalmas Elolvasom a cikket

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés