Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Négy titkos vidéki fürdő, amit csak a helyiek ismernek! me négy vidéki fürdő, amit szinte csak a környékbeliek ismernek, ezért az árak barátságosak és nincs akkora tömeg sem, mint a felkapott helyeken!! >>
Mindenegyben Blog - 2020. július 09. (csütörtök), 15:54

Négy titkos vidéki fürdő, amit csak a helyiek ismernek! me négy vidéki fürdő, amit szinte csak a környékbeliek ismernek, ezért az árak barátságosak és nincs akkora tömeg sem, mint a felkapott helyeken!! >> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 júl 09

IGALIgalra Budapesttől alig több, mint másfél órányi autóútra, Somogy megyében találtunk rá. Már az odavezető út se volt semmi, Belső-Somogyban ugyanis olyan a táj, mint egy életre kelt terepasztal. Kukoricatáblák, sárgálló napraforgók és a legkülönbözőbb árnyalatú zöld dombok és mezők között vezetett az utunk. Igal szélén található a Somogy-tolnai hátság legmagasabb pontja, ahonnan rálátni a Balatonra, dél felé pedig még a Mecsek is kirajzolódik.

Igali GyógyfürdőGaléria: Négy titkos vidéki fürdő, amit csak a helyiek ismernek (22 kép)Fotó: Igali GyógyfürdőIgal története is az egyszer fent, egyszer lent sztorik közé tartozik, de témánk szempontjából az első jelentős esemény 1940-hez köthető. Ugyanis ekkor kezdtek olajat kutatni a környéken, ami helyett az egyik fúrás alkalmával 81 fokos termálvíz tört a felszínre. A forrásra a ’60-as években építették fel a fürdőt, amely azóta évről évre ismertebbé válik, és egyre többen látogatnak el ide. Ahogyan pedig az a fürdőinkkel már csak lenni szokott, Európában már rég tudnak a létezéséről és a legendás gyógyhatásáról, míg itthon inkább csak a fanatikus fürdőzők és a környező megyékben élők ismerik.

Az igali fürdő területén 13 medencét találunk, melyek többsége kültéri, ezért nyáron sem kell attól tartani, hogy meg fogunk főni a fedett térben. A fürdő bár a gyógyvizéről vált ismertté, korántsem csak ezt a profilt erősíti. A legkülönbözőbb hőmérsékletű élménymedencéket, úszómedencét és szaunavilágot is talál itt, így bátran elhozhatja ide az egész családot! A fürdő hangulatos, árnyas parkjában bőven van hely leheveredni a fűbe, nem fogják szardíniának érezni magukat, persze a szezon közepén valószínűleg itt sem lesznek egyedül.

Hol? Budapestről autóval az M7-es autópályán a kőröshegyi völgyhíd előtt, a bálványosi lehajtónál kell lefordulni, ahol Kaposvár felé kell venni az irányt.

Hirdetés
[ ]

Mennyiért? Felnőtteknek 2200 forint, 60 év felett 1800 forint, 6-tól 20 éves korig 1600 forint a belépő. Vannak kedvezményes délutáni jegyek és családi jegy is.

Mikor van nyitva? A fürdő nyáron reggel 9-től este 8-ig tart nyitva.

Mit csináljunk utána? Városnézés Kaposváron, középkori séta Somogyváron, vagy a várongi Kaktuszfarm felfedezése.

HEGYKŐAz osztrák-magyar határ mentén, a Fertő-tó partján fekszik Hegykő, amit az évszázadok során kézről-kézre adtak egymásnak a nemesi családok, 2001 óta pedig a világörökség részeként tartjuk számon. Ennek ellenére sokan még csak nem is hallottak a településről.

Sá-Ra TermálGaléria: Négy titkos vidéki fürdő, amit csak a helyiek ismernek (22 kép)Fotó: Sá-Ra TermálA hegykői gyógyíz akár fiatalnak is mondható, hiszen 2004-ben kapta meg a minősítését. Az 1434 méter mélyről feltörő 55 fokos vizet a legkülönbözőbb gyógykezelésekhez használják, így ide is lehet beutalóval érkezni.

Hirdetés

De ez a fürdő sem csak a gyógyulni vágyókat várja: van wellness medence, úszómedence, a kisebbeknek pedig pancsoló is. A fürdő kertje is kiválóan alkalmas a lazításra. Színes nyugágyakra heveredve olvasgathatunk a fák árnyékában bronzbarna osztrák nyugdíjasok között: hát kell ennél több egy tikkasztó nyári délutánon?

Hol? Budapestről az E60-as úton Győrig, majd onnan az M85-ösön érjük el Hegykőt.

Mennyiért? A belépő felnőtteknek 1500, 14 év feletti diákoknak 1200, 6 és 14 éves kor között pedig 950 forint. Az egész napos parkolójegy 500 forintba kerül.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés