Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Óraátállítás 2022 ekkor lesz idén, ne feledkezz meg róla! VIGYÁZZ, MERT FONTOS VÁLTOZÁS JÖTT!!!!
Mindenegyben Blog - 2022. szeptember 12. (hétfő), 08:50

Óraátállítás 2022 ekkor lesz idén, ne feledkezz meg róla! VIGYÁZZ, MERT FONTOS VÁLTOZÁS JÖTT!!!! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 szept 12

Óraátállítás 2022 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!VIGYÁZZ, MERT VÁLTOZÁS JÖTT!!!!

Dátumok, fontos tudnivalók, számítógépek, sütők, buszok, vonatok! Több dolgot érint, mint gondolnád! Itt tájékozódj!Itt vannak a részletek

Az óraátállítás első kipróbálása 1916-ból Amerikában történt meg próba jelleggel pár évig. Európában Franciák alkalmazták először az óraátállítást még 1976- ban.Az energia hiány és a spórolás lehetősége miatt terjedt el.

A felmérések szerint az óraátállítást az emberek többsége ki nem állhatja. Az európaiak több mint 80 százaléka szívesen megszabadulna tőle. Ezért az EU úgy döntött, hogy 2022-től el is fogják törölni.

Hirdetés
[ ]

A tagállamoknak addig viszont el kell dönteniük, hogy inkább a téli vagy a nyári időszámításban akarnak élni.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a többség az utóbbi felé húz. Így könnyen előfordulhat, hogy 2022. október 30.-án fogjuk utoljára átállítani az órákat.

Téli időszámítás kezdete: 2022. október 30. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.

Vasárnap átállunk a Téli időszámításra, egy órával többet alhatunk, de idén lehet vége az átállításoknak?
Sok ember bízik benne ,hogy itt a vége . 

Téli időszámítás kezdete: 2022. október 30. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.

Hirdetés

Az egyik az óraátállításról szól. Ezt jobbikos képviselők nyújtották be még tavaly novemberben. A lényege, hogy szűnjön meg az évenkénti kétszeri órapörgetés, s maradjunk végérvényesen a nyári időszámításnál. Ami ugye azt jelentené, hogy a téli időszakban tovább lenne világos, viszont a reggeli órákban teljes sötétben kellene munkába botorkálniuk a korai műszakba indulóknak.

Az óraátállítás szükségességéről politikai vita folyt, s bár akadtak olyan kormánypárti képviselők, akik láttak benne rációt, a Fidesz-frakció idén tavaszra kiforrt álláspontja szerint nincs szükség erre az intézkedésre (merthogy jelentős mennyiségű villamos energiát lehet megspórolni az átállásokkal). A javaslat így az általános vitán még továbbjutott, de a részletes vitára már nem került sor. Ettől függetlenül a határozati javaslat bentragadt a törvényalkotási rendszerben, tehát most ősszel valamilyen döntést hozni kell erről, mert a dokumentum még nyitott állapotban van.-írja az mfor.hu

AMIT MÉG TUDNI ÉRDEMES : A számítógépek, laptopok, notebookok, tabletek, tévék automatikusan át fognak állni a nyári időszámításra a téliről, így nekünk plusz teendőnk nem lesz, ne állítgassunk rajtuk, mert ezzel már 2 óra mínusznál járnánk! Viszont a régebbi vágású karórák, a s ütő órája, a mikrohullámú órája nem fog átállni, ezt nekünk kell majd manuálisan beállítani. FIGYELEM! A vonatok és buszok menetrendjét is érinteni fogja az óraátállítás! Ne szobrozzon feleslegesen a megállóban, inkább tájékozódjon mielőtt útnak indul!

Hasznos vagy káros? A nyári időszámítás 20. század elején történt bevezetése óta folyamatosan vita zajlik az eljárás kellően hasznos voltáról, illetve, hogy az előnyös vonások ellensúlyozzák-e a hátrányokat.

Előnyök : A legtöbb dolgozó ember, akik túlnyomó többsége nappali műszakban dolgozik, előnynek tartja, hogy délután tovább van világos, és a szabadidő eltöltésének lehetősége a szabadban egy órával meghosszabbodik a hosszabb ideig tartó világosság miatt. Világosban az emberek szívesebben sportolnak, ez pozitív hatással van az egészségükre. A több fény hatására a szervezetben több D-vitamin termelődik, ami erősíti az immunrendszert. Az embereket érő több napsütés hatására jobb az emberek hangulata. Csökken a délutáni szürkület miatt bekövetkező közúti balesetek száma. A családtagok hosszabb időt tudnak együtt eltölteni a szabadban, ez javítja a családon belüli kapcsolatokat, a szülő-gyermek viszonyt. Ha a család több időt tölt a szabadban, otthon kevesebb áramot fogyaszt (feltéve, hogy olyankor a tévé, számítógép, hifi, légkondicionáló ki van kapcsolva). A kevesebb mesterséges világítás miatt energiamegtakarítás jelentkezik országos szinten. A világításra használt kevesebb energia előállítása során kisebb lesz a környezeti terhelés, mert kevesebb CO2 keletkezik. A turizmusból származó bevétel növekszik, mivel a turistáknak több idejük van a pénzüket nappali tevékenység közben elkölteni.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés