Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Orbán Viktor: Magyarországon nincs éhező gyerek, mindenkinek tele a hasa .. Egy Magyar anyuka kifakadt és úgy beolvasott Orbánnak :Na idefigyelj te ....
Mindenegyben Blog - 2023. január 26. (csütörtök), 08:31

Orbán Viktor: Magyarországon nincs éhező gyerek, mindenkinek tele a hasa .. Egy Magyar anyuka kifakadt és úgy beolvasott Orbánnak :Na idefigyelj te .... (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 jan 26

Politikai krimi zajlott le Európában, de sikerült elfogadható megoldást kialakítani – mondta Brüsszelről, illetve Ursula von der Leyen elnökjelölti megválasztásáról a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában. Orbán Viktor ugyanakkor úgy fogalmazott:

- ne dobáljuk a kalapunkat az égbe, mert sok hiba történt az Európai Unióban az elmúlt 5 évben, amiket ki kell javítani. 

Legyen annyi pénzünk, hogy mi adjunk kölcsön. Szeretném, ha átkerülnénk a bot jó oldalára.

Hirdetés
[ ]

Beszélt a családvédelemről és a honvédelemről is. Előbbi kapcsán megjegyezte:

Magyarországon nincs éhező gyerek, mert aki óvodába, iskolába jár, az kap étkezést.Elmondta, lesz pénz családtámogatásra és a honvédség megerősítésére is. Mert most van lehetőség arra, hogy katonailag fejlesszük az országot. 

Egy Magyar anyuka kifakadt és úgy beolvasott Orbánnak 

Nekem azt tanították, ha tele van a hűtő és a kamra, úgy át lehet vészelni. Akkor nem érezzük, hogy csórók vagyunk. 

Azt nem tanították, abba belenőttem, hogy egy főtt ételt lehet két napig enni, hogy nem eszünk minden nap húst, ha hétvégén pörkölt van, akkor hétköznap lesz főzelék és a maradék feltétnek megy, hogy sütemény hétvégén van és a nassolást úgy lehet elkerülni, ha nincs otthon nassolnivaló, nem úgy, hogy pörlekedünk a gyerekkel, mert chipset eszik, nem rendes kaját. 

A két mamámtól megkaptam az életkezdő csomagot, ami a pénzügyeket és az élet egyéb dolgait illeti, gondolok itt olyanokra, hogy „ha a benzin ára főmegy”, minden drágul, hogy január elsején úgy ülünk le a tévéhíradó elé, hogy „na, mingyá bemongyák, minek megy föl az ára” és „arra azér vigyáznak, hogy enni tudjon a nép, félnek, hogy forró ősz lesz”.  Persze egy sor dolog nem állta meg a helyét, például az, hogy tanuljál, hogy legyen belőled valaki. És ma már azt is tudom, hogy nem minden meleg szereti a musicaleket és nem feltétlenül öltözködik mindegyik elegánsan.

Nem emlékszem, mikor lett rossz érzés vásárolni, talán akkor, amikor a vaj ára, amit addig is drágálltam - mások számára talán észrevétlenül, de számomra, akinek gyesesanyukaként a heti bevásárlás azt jelentette, kiszabadulok otthonról másfél-két órára - feltűnt, hogy hetente-kéthetente 20-30 Ft-tal drágább. 

Hogy a lélektani határ hogy alakult, arra sem emlékszem, arra igen, hogy egy-egy termék kikopott a kosaramból. És arra is, hogy fizetés után félrehúzódtam és elkezdtem vizsgálni a blokkot. 

Néha, amikor értetlenséggel vegyes dühöt éreztem amiatt, a jövedelmem 20%-át hagytam ott a szupermarket-hentes-zöldséges szentháromságban és a hónapban ez volt az első bevásárlás, ráadásul a drogériában még nem is jártam, posztoltam a privát oldalamra. Hogy azt gondolom, nem egészen normális, hogy a bevételeink mintegy 40%-a kajára megy el. 

Bevallom, arra számítottam, hogy parázs beszélgetés alakul ki, de amikor még lájkokat sem kaptam, nos, ez volt az a pillanat, amikor elkezdtem szégyellni ezt az egészet, és nem beszéltem róla. Azt gondoltam, ez másnak nem probléma. Aztán azt is gondoltam, hogy én csinálom rosszul: pazarlóan élünk, meg kell változtatnom a vásárlási és étkezési szokásainkat, át kell gondolnom a kiadásokat. Listát írtam, két hétre vásároltam be, úgy, hogy előre megterveztem, mit fogok főzni. De befogom a számat, valamit rosszul csinálunk, az van, az nem lehet, hogy ez csak nekünk probléma. Én nem leszek a szürkék hegedűse. 

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés