Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Örömhír érkezett az időseknek! Jön az extra nyugdíj – Ha ebben az évben születtél, Neked is jár
Mindenegyben Blog - 2024. április 17. (szerda), 17:04

Örömhír érkezett az időseknek! Jön az extra nyugdíj – Ha ebben az évben születtél, Neked is jár

Hirdetés
Hirdetés
2024 ápr 17

Azok, akik korhatár előtti ellátásban részesültek és dolgoztak, majd a nyugdíjkorhatár elérésekor az ellátásuk öregségi nyugdíjba ment át, most újraszámíthatják nyugdíjukat a 2024-es valorizációs szorzószámok alapján. Az adó.hu részletezte az igénylés feltételeit és az érintett korosztályt.

A 2024-es valorizációs szorzószámok lehetőséget adnak a nyugellátás újraszámítására azoknak, akik dolgoztak nyugdíj előtt és az ellátásuk öregségi nyugdíjba vált át.

Hirdetés
[ ]

A korhatár előtti ellátásokat a nyugdíjkorhatár eléréséig folyósítják, majd öregségi nyugdíjként változatlan összegben továbbítják.

A korhatár előtti ellátás mellett a minimálbér tizennyolcszorosáig lehet dolgozni, ami járulékfizetéssel további szolgálati időt eredményez, ellentétben az öregségi nyugdíjasokkal.

Az érintett korosztály 2024-ben a 65 éves korhatárt elérő, 1959-ben született személyek, akik korhatár előtti ellátásban részesültek és mellette dolgoztak.

A 2012 előtti időszakban többféle öregségi nyugdíj-típus létezett, mint például a hosszú szolgálati időre vagy hivatásos szolgálati jogviszonyra alapozott nyugdíjak.

Amennyiben valaki a korhatár előtti ellátás ideje alatt legalább egy év szolgálati időt gyűjt, nyugdíjkorhatár elérésekor újraszámíthatja nyugdíját.

Az öregségi nyugdíj összegének ismételt megállapítása a nyugdíjkorhatár betöltését követően határidő nélkül kérhető. A nyugdíjkorhatár elérése után hat hónapig van lehetőség a nyugdíj összegének újraszámítására.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés