x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Rendkívüli bejelentést tett az MVM – Augusztus 5-ig tart a határidő, ezt kell tenned!
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 02. (kedd), 15:13

Rendkívüli bejelentést tett az MVM – Augusztus 5-ig tart a határidő, ezt kell tenned! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 02

 Az áram és a gáz árának augusztusi drasztikus emelése miatt augusztus 5-én éjfélig mindenki bediktálhatja a mérőállását.

 

Ez nem kötelező, enélkül becsült érték alapján osztják meg a július 31-ig, majd az augusztus 1-jétől elfogyasztott mennyiséget. Aki drasztikus spórolásba kezd, annak érdemes lehet módosítania a részszámlát.

Hirdetés
[ ]

A kormány augusztus 1-jétől brutálisan felemelte a gáz- és az áram árát az átlag fölött fogyasztóknak. Mint megírtuk, sokan tízezrekkel, de a többgenerációs családi házakban élők akár több mint százezer forinttal is többet fizethetnek majd a rezsire.Már a rezsicsökkentés csökkentésének bejelentésekor Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy aki a kormány által meghatározott átlag felett fogyaszt, azt arra kérik, hogy mérsékelje a fogyasztást, vagy fizesse meg a piaci árat.

Már lehet diktálni a mérőállásokat

Az új tarifák augusztus 1-jétől élnek, csakhogy a lakosság jelentős része havi részszámlákat fizet az előző évi fogyasztás alapján, és nem diktálja havonta a mérőállásokat. Márpedig nagyon nem mindegy, hogy milyen mérőállás után kell a magasabb fogyasztást megfizetni.

Az éves kedvezményes díjú fogyasztást (ez a villamos energia esetében évi 2523 kWh, míg a földgáz esetében évi 1729 m3, azaz 59 132 MJ) 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakban mérik. Vagyis az idén eddig elfogyasztott energia nem számít bele. De külön elszámolás nem történik, így nem lesz elosztói leolvasás sem.Ugyanakkor úgynevezett számlamegosztás történik becsült érték alapján, amely értelmében a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott villamos energia és gáz mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.Azonban az augusztus 1-jei árváltozás miatt az MVM rendkívüli lehetőséget biztosít a július 31-ei mérőállás bediktálására 2022. július 26. és augusztus 5. között. Azon ügyfelek is megadhatják mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi mennyiséget.

Hogyan lehet diktálni?

földgáz esetében interneten az mvmnext.hu/ugyfelszolgalat oldalon vagy az MVM Next appban lehet legegyszerűbben. Az MVM azt javasolja, hogy aki eddig nem regisztrált, érdemes rászánnia az ehhez szükséges néhány percet. A rendkívüli diktálás időszakában kivételesen regisztrálás nélkül is lehet diktálni az mvmnext.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat oldalon, a legalsó bal oldali menüpontban. Telefonon a 06-1-237-7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06-80-40-55-40 számon is diktálhatunk.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Kapcsolódó cikkünk
Rendkívüli bejelentés! Elmaradhat a fővárosban az augusztus 20-i tűzijáték? Az erős széllökések átírhatják a többmilliárdos forgatókönyvet!

Rendkívüli bejelentés! Elmaradhat a fővárosban az augusztus 20-i tűzijáték? Az erős...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés