x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Rossz hír, minden gázzal fűtő rosszul jár!Ennek a hírnek egyetlen gázzal fűtő sem fog örülni !
Mindenegyben Blog - 2022. július 01. (péntek), 08:39

Rossz hír, minden gázzal fűtő rosszul jár!Ennek a hírnek egyetlen gázzal fűtő sem fog örülni !

Hirdetés
Hirdetés
2022 júl 01

A 2020-ban a magyar Országgyűlés által is elfogadott törvény szerint 2030-ra legalább 40 százalékkal kell csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását 1990-hez képest.

Négy éven belül megszüntetnék a főzésre használt gázszolgáltatást, illetve betiltanák a gáz bekötését az új épületekben.

Az Egyensúly Intézet Hogyan érjük el a klímasemlegességet? II. című szakpolitikai javaslatcsomagja szerint ha 2050-re el szeretnénk érni a 2020-as klímatörvényben megfogalmazott klímasemlegességet, akkor a gázhasználat csökkentése mellett át kell alakítani a gázinfrastruktúrát, valamint fokozatosan meg kell szüntetni az elosztóhálózatot.

Hirdetés
[ ]

Ebbe beletartozna az, hogy négy éven belül megszüntetnék a főzésre használt gázszolgáltatást, illetve betiltanák a gáz bekötését az új épületekben.

Az EU tagjaként Magyarország is vállalta, hogy 2050-re eléri a teljes klímasemlegességet. A 2020-ban a magyar Országgyűlés által is elfogadott törvény szerint 2030-ra legalább 40 százalékkal kell csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását 1990-hez képest. Magyarországon ezen gázok kibocsátásának körülbelül 27-29 százalékáért a földgázfogyasztás teszi ki.

Az Egyensúly Intézet javaslatcsomagja szerint legalább 200 ezer háztartást kell leválasztani a földgázrendszerről, ezért 2026-ig meg kellene szüntetni a gázszolgáltatást azon háztartásokban, ahol nem fűtésre, hanem csupán főzésre és sütésre használják azt. Ezt követné a közvetkező lépés, amely szerint 2034-re az összes háztartásból kivezetnék.

Ezen felül 2025-től betiltanák a gáz bekötését az új épületekben. A fokozatos leválást egy részletes ütemtervvel, határidőkkel és folyamatos kommunikációval lehetne elérni.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés