Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Rossz hír, minden gázzal fűtő rosszul jár!Ennek a hírnek egyetlen gázzal fűtő sem fog örülni !
Mindenegyben Blog - 2022. július 01. (péntek), 08:39

Rossz hír, minden gázzal fűtő rosszul jár!Ennek a hírnek egyetlen gázzal fűtő sem fog örülni !

Hirdetés
Hirdetés
2022 júl 01

A 2020-ban a magyar Országgyűlés által is elfogadott törvény szerint 2030-ra legalább 40 százalékkal kell csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását 1990-hez képest.

Négy éven belül megszüntetnék a főzésre használt gázszolgáltatást, illetve betiltanák a gáz bekötését az új épületekben.

Az Egyensúly Intézet Hogyan érjük el a klímasemlegességet? II. című szakpolitikai javaslatcsomagja szerint ha 2050-re el szeretnénk érni a 2020-as klímatörvényben megfogalmazott klímasemlegességet, akkor a gázhasználat csökkentése mellett át kell alakítani a gázinfrastruktúrát, valamint fokozatosan meg kell szüntetni az elosztóhálózatot.

Hirdetés
[ ]

Ebbe beletartozna az, hogy négy éven belül megszüntetnék a főzésre használt gázszolgáltatást, illetve betiltanák a gáz bekötését az új épületekben.

Az EU tagjaként Magyarország is vállalta, hogy 2050-re eléri a teljes klímasemlegességet. A 2020-ban a magyar Országgyűlés által is elfogadott törvény szerint 2030-ra legalább 40 százalékkal kell csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását 1990-hez képest. Magyarországon ezen gázok kibocsátásának körülbelül 27-29 százalékáért a földgázfogyasztás teszi ki.

Az Egyensúly Intézet javaslatcsomagja szerint legalább 200 ezer háztartást kell leválasztani a földgázrendszerről, ezért 2026-ig meg kellene szüntetni a gázszolgáltatást azon háztartásokban, ahol nem fűtésre, hanem csupán főzésre és sütésre használják azt. Ezt követné a közvetkező lépés, amely szerint 2034-re az összes háztartásból kivezetnék.

Ezen felül 2025-től betiltanák a gáz bekötését az új épületekben. A fokozatos leválást egy részletes ütemtervvel, határidőkkel és folyamatos kommunikációval lehetne elérni.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés