Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Rusvai Miklós FONTOS bejelentést tett: Fontos változásról beszélt, aminek SENKI NEM FOG ÖRÜLNI! Erre kell készülni, hogy NE ÉRJEN CSÚNYA meglepetésként!
Mindenegyben Blog - 2022. november 03. (csütörtök), 07:23

Rusvai Miklós FONTOS bejelentést tett: Fontos változásról beszélt, aminek SENKI NEM FOG ÖRÜLNI! Erre kell készülni, hogy NE ÉRJEN CSÚNYA meglepetésként!

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 03

Rusvai Miklós szerint a koronavírusnak egyre több változata alakul ki, ezért szükség lehet majd újra a korábbi óvintézkedésre. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy az influenza elleni védőoltásra idén nagy szükség lehet, hiszen komoly járvány fenyeget.

Az NNK múlt heti tájékoztatása szerint ezek a héten befejeződik az influenza elleni védőoltás kiszállítása a háziorvosi praxisokba, kiderült azonban, hogy sokan nem, vagy csak kevesebb mennyiséget kaptak. A kormány ebben az évben az oltóanyagot térítésmentesen biztosítja a fokozottan veszélyeztetetteknek.

Rusvai Miklós az ATV Start című műsorában rámutatott: ha valaki megbetegszik ilyenkor, az nem meglepő, minden ősszel ezt tapasztaljuk, viszont mióta a covid megjelent, ezt már több vírus okozhatja. Sokan nem is csinálnak tesztet, otthon maradnak, meggyógyulnak, és aztán megy minden tovább - mondta a virológus.

A gyermekorvos szerint azonban fontos lenne a teszt, hogy a szülő is tudja, mivel áll szemben, és hogy a gyerek esetleg ne kapjon feleslegesen antibiotikumot. 

Fábián Dóra hangsúlyozta: ilyenkor tüneti kezelést kapnak a gyerekek, nagy részük pár nap alatt átvészeli a betegséget.

Rusvai Miklós szerint az influenza elleni védőoltás "senkinek nem árt", de attól tart, hogy visszaállunk a covid előtti időkre, vagyis a rendelkezésre álló mennyiség nagy része a szezon végén is felhasználatlan marad. Tavaly és tavalyelőtt ez más volt, még influenza elleni vakcinahiány is kialakult, de szerinte visszaállunk arra a szintre, hogy az ingyenesen felajánlott mennyiségnek alig a 20 százaléka fog elfogyni. 

A virológus hangsúlyozta: idén nagy szükség lenne az oltásra, hiszen hét évente várható komoly influenzajárvány, ami 2022-ben esedékes.

Fábián Dóra szerint a védőoltások most előtérbe kerültek, a szülők tudatosabbá váltak. Praxisában már elég sok influenza elleni vakcinát adtak be az elmúlt időszakban, leginkább olyanokat, amelyek önköltségesek. A gyermekorvos szerint egyetlen dolognak látták bizonyított hatását, mégpedig a megfelelő D-vitamin bevitelnek, ezzel meg lehet előzni a fertőzések nagy részét - tette hozzá.

Rusvai Miklós is a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet: mint mondta, a vírusfertőzések egy része egy egészséges immunrendszerű ember számára leküzdhető, minél több időt töltünk szabad levegőn, vagy sportolunk, annál egészségesebb lesz az immunrendszer.

A virológus szerint lehet, hogy előbb-utóbb újra be kell majd vezetni a maszkviselést tömegközlekedésen vagy közintézményekben, de mint mondta, ez senkinek nem árt, most is hordhatja bárki. 

Az új koronavírus-mutációk a vakcina által keltett immunitást már jobban ki tudják kerülni, ezért van egyre több változat.

A gyerekek körében terjed a kéz-láb-száj betegség, amely néhány napos lappangás után tör ki lázzal, kiütésekkel. Fábián Dóra azt mondta: a szájban megjelenő kiütéseknél nagy a veszély, hogy a gyermek nem iszik, kiszárad, erre figyelni kell. A gyermekorvos szerint viszonylag sokáig fertőz ez a betegség, a gyerekek viszonylag sokáig ürítik széklettel, nem lehet pontosan megmondani, ennek mikor van vége.

 

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés