Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Schobert Norbert nyilatkozott : miért halt meg Berki Krisztián?„Szerintem őt az ölte meg.....”
Mindenegyben Blog - 2022. május 27. (péntek), 17:55

Schobert Norbert nyilatkozott : miért halt meg Berki Krisztián?„Szerintem őt az ölte meg.....”

Hirdetés
Hirdetés
2022 máj 27

„Szerintem őt a depresszió ölte meg” – miért halt meg Berki Krisztián?

Hiába volt meg Berki Krisztián boncolása már hetekkel ezelőtt, a toxikológiai vizsgálat részleteit eddig még nem hozták nyilvánosságra. Mit mond a csütörtökön eltemetett celeb halálának lehetséges okairól a kardiológus, a toxikológus, és hogyan látják a barátai?

Továbbra sem tudni, mi okozta a 41 éves Berki Krisztián halálát. Az egykori labdarúgókapus, üzletember és áfacsalásért elítélt celeb május 6-án vesztette életét. Az éppen nála időző nagyobbik lánya, Natasa talált rá bérelt lakásának erkélyén.

Mint akkor a rendőrség szóvivője elmondta, kollégái aznap lefolytatták a helyszíni szemlét, és az idegenkezűséget kizárták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halálesetet.

Az már a lakás előtt rögtönzött sajtótájékoztatón kiderült, hogy nincs szó idegenkezűségről, azaz biztosan nem gyilkosság történt. Az első híradások – vagy inkább pletykák – között az öngyilkosság is felmerült, ismerősei azonban ezt rendre cáfolták, mondván: Berki Krisztián kétgyermekes édesapa és igazi hedonista volt, túlságosan szerette ahhoz az életet, hogy eldobja magától. 

Az is igaz azonban, hogy az utóbbi időben több olyan dolog is történt vele, amit szó szerint és átvitt értelemben is a szívére vett.

Barátja, a csütörtöki temetésen is részt vevő és a Fókusznak nyilatkozó Schobert Norbert azt mondta, hogy ezek a dolgok rossz időpontban történtek. 

Benne volt egy negatív spirálban. Büntetőfékezés, az állása elvesztése, házassági válság, és akkor jön még egy… Szerintem őt a depresszió ölte meg.

– fogalmazott Norbi. 

Hirdetés
[ ]

Ugyancsak gyorsan kiderült, hogy a haláleset összefüggésbe hozható a kábítószerekkel, a helyszínelők ugyanis kokaint és marihuánát is találtak Berki lakásán. Nem sokkal később le is tartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő adhatta el a helyszínen talált kábítószert a celebnek. 

Parti Ágnes, a gyanúsított ügyvédje a Fókusznak azt mondta, hogy a férfi „Berki Krisztiánt ismerte, de természetesen nem árult neki, és nem adott el soha kábítószert a részére. Azt nem vitatta, hogy ő saját maga fogyasztott, de kereskedelemről szó sem volt. Berki Krisztiánnal egyéb kapcsolata volt, nevezetesen például edzőtermi ismeretség.”

Berki Krisztiánról köztudomású volt, hogy fanatikus testépítő, aki a gyorsabb siker érdekében illegális teljesítményfokozó szereket is használt.

Egy másik barát, a tévés Hajdú Péter azt mondta, hogy Berki „egyrészről csak vizet ivott, egészségesen táplálkozott. De 

soha nem tagadta, hogy különböző dopping- vagy szteroidos szereket szed annak érdekében, hogy az izmai nagyobbak legyenek.

A szteroidok és a vérnyomás

Dr. Járai Zoltán, a Magyar Kardiológusok Társaságának főtitkára szerint ezek az anabolikus szteroidok ezek egyértelműen növelik a vérnyomást. „És különösen azok a sportágak, ahol ezeket előszeretettel használják, a vérnyomás szempontjából nem kifejezetten a legoptimálisabbak. Itt a kettő össze is adódik. 

Azt javaslom, hogy először is mindenképpen fontoljuk meg, milyen kiegészítőket használunk a sportoláshoz, hiszen ezek általában egészségromboló szerek. Másodsorban pedig akinél kockázat áll fenn, semmiképpen ne használjon ilyen készítményt.

Berki életmódja miatt ez a rizikó fennállt, ráadásul – ahogy egy publikus Instagram-videójában fogalmazott – édesapjának és édesanyjának is veszélyesen magas vérnyomása van.

Zacher Gábor toxikológus szerint elképzelhető egy ilyen esetben, hogy 

ha valaki tartósan használ ilyen szert, emellett van „egy érintett szíve”, esetenként pedig valamilyen tudatmódosító szert, például kokaint, biofüvet, amfetamin csoportba tartozó szert használ, az nagyon hamar problémákat okozhat nála.

Hirdetés

Zacher szerint ez kezdetben jelentkezhet szívritmuszavarral, de a hirtelen szívhalálig is eljuthat a helyzet, és akár ez is történhetett Berkivel. A toxikológus úgy fogalmazott: 

Ha egy ilyen szituációban nincs körülötte aktuálisan senki, aki meg tudná kezdeni az eszköz nélküli újraélesztést, ameddig a mentőszolgálat ki nem ér, a túlélés esélye gyakorlatilag nulla százalék.

A csütörtökön megjelent Story magazinban Berki egyik közeli ismerőse, Tünde úgy nyilatkozott, hogy a magas vérnyomása miatt gyakran hőhullámokkal küzdő Krisztián véleménye szerint azért ment ki az erkélyre, hogy lehűtse magát. Vagy nem ismerte fel az életveszély jeleit, vagy már csak későn.

Mire vigyázzon, akinek magas vérnyomása van?

Járai Zoltán kardiológus arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valakinél ismert magas vérnyomás betegség van, és kezelik, és különböző neurológiai tünetei jelentkeznek –  látászavar, erős fejfájás, testfélzsibbadás stb. – akkor azonnal mentőt kell hívni, mert ez a sztrók jele lehet.

Berkit idén valóban magas vérnyomással diagnosztizálták, ezt a már említett posztjában saját maga is elmondta, néhány héttel a halála előtt. A videóban úgy fogalmazott, hogy igyekszik elkerülni a gyógyszeres kezelést, és a „természetesség útján” szeretne maradni. 

Járai Zoltán szerint „akinél a hipertónia igazolódott, és megfelelő kezelésben részesült, tehát megfelelően ellenőrzött a magas vérnyomás betegsége, jó gyógyszereket szed, és betartja az életmódbeli előírásokat, az nyugodtan sportolhat. Sőt, a tapasztalat az, hogy egy kiegyensúlyozott edzés után még javulnak is a vérnyomásértékek. Ugyanis ezek javítják az erek funkcióit, működését.”

Hiába volt meg Berki Krisztián boncolása már hetekkel ezelőtt, a toxikológiai vizsgálat részleteit eddig még nem hozták nyilvánosságra. Mivel Berki halálát közigazgatási eljárás vizsgálja, a hatóságoknak csak a közeli hozzátartozók felé van tájékoztatási kötelezettsége. Rajtuk múlik, hogy mennyit tárnak a nyilvánosság felé a vizsgálat eredményéből.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés