Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
SORON KÍVÜLI, SÜRGŐS KÖZLEMÉNY : 2022 július 1-től mindenkinek KÖTELEZŐ! Nagyon szigorúan büntetik és ORSZÁGOS razzia kezdődik és ez sajnos nem csak üres fenyegetés!!! Még kevesen tudnak róla, pedig július 1-től INDUL AZ ELLENŐRZÉS!
Mindenegyben Blog - 2022. június 23. (csütörtök), 18:41

SORON KÍVÜLI, SÜRGŐS KÖZLEMÉNY : 2022 július 1-től mindenkinek KÖTELEZŐ! Nagyon szigorúan büntetik és ORSZÁGOS razzia kezdődik és ez sajnos nem csak üres fenyegetés!!! Még kevesen tudnak róla, pedig július 1-től INDUL AZ ELLENŐRZÉS! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jún 23

SORON KÍVÜLI, SÜRGŐS KÖZLEMÉNY : 2022 július 1-től mindenkinek KÖTELEZŐ! Nagyon szigorúan büntetik és ORSZÁGOS razzia kezdődik és ez sajnos nem csak üres fenyegetés!!! Még kevesen tudnak róla, pedig július 1-től INDUL AZ ELLENŐRZÉS!

Rossz hír! Ha családi házban élsz, legalább olvasd el, hogy téged ne büntethessenek meg !

Hirdetés
[ ]

Július 1-jétől elkezdődnek az ellenőrzések. Aki nem írtja ki saját tulajdonáról a gyomnövényt az 15 ezer forinttól egészen 5 millió forintig terjedő bírságra számíthat.

A parlagfű elleni védekezési kötelezettséget jogszabály írja elő. Eszerint a földhasználó köteles június 30-ig az ingatlanán a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot folyamatosan fenntartani. Ellenkező esetben a bírság összege 15 ezertől 5 millió forintig is terjedhet.

Hogyan írtható ki a parlagfű? A parlagfű irtását folyamatosan kell végezni. A növényt a virágzása előtt kell elpusztítani, hogy ne szórhasson virágport, és ne érlelhessen termést. Az irtásra többféle mód is kínálkozik!

Gyomlálás: A parlagfű irtását ne bízzuk gyerekekre, mert az erős pollenkoncentráció a levegőben kiválthatja a lappangó allergiát. Kerülni kell a növény közvetlen érintését, mert az is allergiás reakciót válthat ki. A kézi irtást kesztyűben kell végezni. Kaszálás: A környezetet és a költségeket is leginkább kímélő eljárás. A fiatal növényeket tömeges megjelenésük után, minél előbb tanácsos kaszálni. A talajszinten a gyökérnyaki résznél kell a növény szárát elvágni. Ez a legbiztosabb módszer, mivel a növények nem tudnak újrahajtani. Ha ezzel elkéstünk, az egyszeri kaszálás már nem eredményezi a parlagfű kiirtását, mert a növény az alacsonyan elhelyezkedő oldalrügyeiből 3-4 oldalhajtást nevel, és pár hét múlva újra virágba borul. Általában három kaszálás biztosít megfelelő eredményt. Ha a háromszori kaszálás nem valósítható meg, úgy az egyszeri kaszálás a virágzást közvetlenül megelőző időszakban a leghatékonyabb. Vegyszeres gyomirtás: A parlagfű terjedése gyomirtó szerek használata nélkül nem állítható meg. Azonban vegyszeres kezeléseket csak olyan helyen szabad alkalmazni, ahol ez embereket és főként gyermekeket semmilyen módon nem veszélyeztet. Az irtás a korai növekedési fázisban a hatleveles állapotáig hatásos.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés