Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Szemüvegesek figyelem! Ha olvasó- vagy állandó szemüveget hord, akkor ez törvény érdekelni fogja! Az emberek 99%-a nem tud róla, pedig minden szemüvegest érint! Itt tájékozódhat!
Mindenegyben Blog - 2022. június 04. (szombat), 10:03

Szemüvegesek figyelem! Ha olvasó- vagy állandó szemüveget hord, akkor ez törvény érdekelni fogja! Az emberek 99%-a nem tud róla, pedig minden szemüvegest érint! Itt tájékozódhat! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jún 04

Szemüvegesek figyelem! Ha olvasó- vagy állandó szemüveget hord, akkor ez törvény érdekelni fogja! Az emberek 99%-a nem tud róla, pedig minden szemüvegest érint! Itt tájékozódhat!

Átlagosan körülbelül 3 évente cserélnek szemüveget a magyarok. Bár a divat is nagy szerepet játszik a döntés meghozatalakor, ám az okok között a legfontosabb még mindig egészségügyi, nevezetesen a szem állapotának romlása, a dioptria megváltozása.

Mivel a szemüvegek egyre könnyebbek és kevesebb anyagból készülnek, így az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy mindent kibírnak. Ez azonban koránt sincs így, vigyázni kell rájuk, mert törékenyek. Ha azonban mégis megtörténik a baj, nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, milyen fogyasztóvédelmi jogok illetnek meg minket.

Van rá garancia

[ ]

A szemüvegek és az optikai eszközök szempontjából a tartós fogyasztási cikkek kötelező jótállásáról szóló kormányrendelet az irányadó. Vagyis ha a bruttó vételár meghaladja a 10 ezer forintot, akkor egyéves jótállás vonatkozik rájuk.

Ha tehát a vásárlást követő egy éven belül “meghibásodás” történik, és a hiba jellege indokolja, akkor ugyanazokkal a szavatossági jogokkal élhet a fogyasztó, mint más esetben is. Kérhet javítást, cserét, árleszállítást vagy vételár-visszafizetést. Ha egy éven túl történik a panasz, akkor viszont már a fogyasztónak kell bebizonyítania, hogy a szemüveg gyári hibás vagy anyaghibás, amiért kártalanítást kér – magyarázta Kolyvek Antónia, a Budapesti Békéltető Testület szóvivője a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

szemüveg elkészítésekor érdemes érdeklődni arról, hogy az optikai üzlet vállal-e garanciát arra az esetre, ha például ott rossz dioptriát állapít meg a látásvizsgálatnál, és az alapján készül el a lencse. Illetve nem árt tájékozódni a szerződéskötési feltételekről sem – tette hozzá.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés