Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Szódabikarbónát hintett a húsra a sütés előtt: mióta megmutatta, csak így csinálom!
Mindenegyben Blog - 2021. december 05. (vasárnap), 15:07

Szódabikarbónát hintett a húsra a sütés előtt: mióta megmutatta, csak így csinálom!

Hirdetés
Hirdetés
2021 dec 05

Egyértelmű, hogy a hús akkor a legjobb, ha lágy és ízletes. Az alábbiakban egy ezzel kapcsolatos trükköt osztunk meg, amely nagyon hatékony eredményeket ad olcsón és viszonylag kevés idő ráfordításával.

Semmi másra nem lesz szükségünk, mint a minden konyhában fellelhető szódabikarbónára. Tudni kell, hogy a vízben feloldott szódabikarbónában áztatva a hús felületén megnő a PH érték, amely ettől omlóssá válik az elkészítés során.

Egy edénybe vizet, egy kiskanál szódabikarbónát és egy csipet sót teszünk, majd ebben a páclében hagyjuk állni a húst 20 percen keresztül, lehetőleg a fridzsiderben.

Mindössze ez a 20 perc elegendő ahhoz, hogy a szódabikarbónás pác megfelelően kifejtse a hatását. A halak kivételével gyakorlatilag bármilyen hús esetében alkalmazhatjuk ezt a megoldást, sőt az sem számít, hogy utána milyen eljárással készítjük el a húsunkat.

A hús ráadásul egyáltalán nem veszi át a szódabikarbóna izét, mivel az nem elég karakteres ahhoz, hogy más fűszerek aromáját “felülírja”.

Érdemes kipróbálni ezt a megoldást, mert fantasztikusan szép eredményt tudunk elérni vele, olcsón és egyszerűen! Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

MÉG EGY RECEPT?

Bolondul a világ ezért a különleges mákos sütiért! Ki ne hagyd te sem!

A süteményimádók kedvence különleges mákos sütemény, hiszen könnyen elkészíthető, és számtalan ízesítésben kavarhatjuk a könnyű, légies piskóta alapot. Ez a mákos változat nekünk nagyon bejött, hiszen egyszerű alapanyagok kellenek hozzá, és mégis különleges lesz a végeredmény.

A mák nem csak finom, hanem nagyon egészséges is, éppen ezért, fogyasszuk rendszeresen, ne csak a karácsonyi bejglibe. Sok A-, B-, C-és E-vitamint, foszfort, magnéziumot, vasat, kalciumot, szelént, és cinket tartalmaz. Jót tesz az emésztésnek, de segítségünkre ehet abban az esetben is, ha álmatlansággal küzdünk.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 125 gramm vaj
  • 1 bögre mák
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 bögre liszt
  • dió

Elkészítés:

Egy lábasba tegyünk oda egy kevés vizet főni, majd forraljuk benne 5 percig a mákot.
Fedjük le az edényt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk a mákokat, míg megduzzadnak. Húsz perc múlva szűrjük le.
Egy edényben a tojások sárgáját keverjük el a cukorral, és a vajjal. Majd adjuk hozzá a mákot, a lisztet, és a sütőport.
A habbá vert tojásfehérjéket óvatosan adagoljuk hozzá a lisztes keverékhez.
Tegyük a masszát kivajazott sütőformába, szórjuk meg egy kevés darált dióval. 180 fokon süssük 30-40 percig.

Fogyasszuk egy pohár langyos tejjel, és láthatjuk, hogy ez a csodálatos párosítás az egész napunk bearanyozza.

Szerző: tudasfaja.com

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés