Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Szülők figyelem a skarlát visszatért – 5 figyelmeztető jel, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni
Mindenegyben Blog - 2021. június 23. (szerda), 21:19

Szülők figyelem a skarlát visszatért – 5 figyelmeztető jel, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 jún 23

Amennyire csak lehet, mi szülők meg akarunk győződni arról, hogy a gyermekeink soha nem szenvednek, de nem tudjuk megvédeni őket mindentől. Tehát amikor a kisbabáink elkerülhetetlenül megbetegednek, mindent meg kell tennünk, hogy meggyógyuljanak. Ez azt jelenti, hogy meg kell ismerjük a gyakori betegségeket, és néhány olyat, amely nem olyan gyakori, és utána kell járjunk,írja a harmonikum.co

Az elmúlt években egy valószínűtlen betegség tért vissza: a skarlát. Tehát mielőtt a gyermekeden szörnyű kiütések jönnek ki, fontos tudni, hogy mi az, hogyan kell felismerni, és mikor kell kezelni a kicsit.

Itt van minden, amire szükséged van ahhoz, hogy megvédd és gondoskodhass a gyermeked védelméről:

 

Hirdetés

Mi a skarlát?

A skarlát, régies nevén vörheny egy baktérium – nevezetesen a Streptococcus pyogenes – által okozott akut fertőző betegség. Cseppfertőzéssel terjed. Kb. egy hét lappangás után láz, torokfájdalom, nyaki nyirokcsomó-duzzanat, majd pontozott, apró elemű bőrkiütés lép fel – ekkor típusos a kép. Adott esetben igen jellegzetes, lobos garatképletek észlelhetők.

A kiütés leginkább a hajlatokban – a melegnek kitett helyeken – látható, és az egyébként összefolyó pírral borított orcák mellett szintén jellemző módon megkímélt – sápadt – a száj körüli terület. A nyelven először vaskos fehéres lepedék, majd annak leválása után a kissé fellazult, erősen papillázott nyelv látható.

A torokból rendesen kitenyészthető a kórokozó. A kiütés ennek egyik toxinjának a következménye. A skarlát obligát módon (ha a beteg arra nem érzékeny) penicillinnel kezelendő – ez jelenthet szájon át való kezelést is.

 

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés