Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Tegnap brutális vihar tombolt, és labda méretű jégeső verte össze a környéket!! :O
Mindenegyben Blog - 2022. július 25. (hétfő), 18:21

Tegnap brutális vihar tombolt, és labda méretű jégeső verte össze a környéket!! :O (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 júl 25

Tegnap brutális vihar tombolt  Oroszlányban, és labda méretű jégeső verte össze a környéket!! :O

Özönvíz és durva jégeső tegnap délután Oroszlányból! Figyelem, szókimondó tartalom!⛈
Aszály után pusztító vihar... Özönvíz és durva jégeső tegnap délután Oroszlányból! Figyelem, szókimondó tartalom!

Hirdetés
[ ]

Mit csinálj, ha vihar jön, és a szabadban vagy? 15 életmentő szabály, amit megéri betartani

Érdemes napról napra ellenőrizni az időjárás-jelentést, nehogy meglepjenek kóbor viharok a nap során, bár az idei nyáron ez nagyon könnyen előfordulhatott bárkivel. Ha mégis utolérne az ítéletidő, vannak módszerek, amikkel sokat segíthetsz a helyzeten.

A közelgő viharról a mennydörgést megelőző villámlás árulkodik, melynek fénye gyorsabban terjed a hangnál - a jelenség segítségével könnyedén kiszámolható, hány kilométerre tombol. A villámlás és a mennydörgés között eltelt másodpercek számának harmada mutatja a távolságot. Ha a villámcsapást követően 6 másodpercen belül hallatszik az égzengés, akkor 2 kilométerre van - érdemes felkészülni.

Villámok a vihar alatt

Mihelyst hallod a mennydörgést, ideje megszaporázni a lépteket. Villámlások elől lehetőleg minél előbb húzódj be valamilyen fedett, védett helyre.

Fotó: Slavica / Getty Images Hungary

Hirdetés

A túrázók gyakran választanak menedékül barlangokat, ami nem baj, csak legyen a fej fölött legalább háromméteres, a testtől pedig egyméteres távolság a faltól. Ha szikláktól messze, erdős részen ért az égi áldás, lehetőleg alacsony, széles koronájú fa alá állj be, de ne a törzshöz közel. Ha többen vagytok, ne legyetek túl közel egymáshoz. Ha a kocsi közelében vagytok, üljetek be, biztonságos.

Túrák alatt érdemes legalább egy méterre sétálni a sziklafalaktól és a fémoszlopoktól, amikbe könnyedén belecsaphat a villám. Azonban ha épp kültéri fürdőzés közben kapott el az eső, mindenképpen távolodj el a víztől, mivel vezeti az elektromosságot. A természetben jó, ha minél előbb leülsz a táskádra vagy a földre, ezzel földeled magad, de semmiképp se feküdj le, mert akkor csak nagyobb felületet hagysz a becsapó villámoknak. 

Megfelelő ruha eső ellenMegázni sem túl kellemes, pláne, hogyha a táskábanolyan dolgok vannak, amik nélkülözhetetlenül fontosak. Ma már lehet venni gumis táskavédőt, amit egyszerűen felhelyezhetsz a hátizsákodra vagy kézitáskádra, de az iratokat, mobiltelefont zárható műanyag tasakban is hordhatod magadnál - ha mégis vizes lett valamilyen elektromos eszközöd, otthon különböző módszerekkel ki tudod szárítani.

Zápor alatt az esernyőt a viharos szél könnyen kicsavarhatja a kezedből, tönkreteheti - nem árt, ha van kéznél valamilyen összehajtható nejlon esőkabát, ami nemcsak a ruhádat, de a táskádat is védi. A nyári esőzések alatt érdemes térd fölé érő, jól szellőző ruhadarabot felvenni, mert ezeket nemcsak jobban védi az esőtől a kabát vagy az esernyő, de hamarabb is száradnak. A cipőket beázás ellen induláskor fújd le vízhatlan spray-vel, extrém esetben zuhanysapkát is rájuk tehetsz, de a túrabakancsok nagy része és a gumicsizmák alapvetően vízállóak.

Szélvihar támadt

Szélvihar esetén is minél előbb húzódj be védett helyre, és maradj távol az ablakoktól, mert az esetleges becsapódó tárgyak összetörhetik az üvegeket. Magyarországon kisebb tornádók alakulhatnak ki, szélsebességük elérheti a 180 km/h-t.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés