Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Több tízezer forinttal kedveskedik a kormány a nyugdíjasoknak
Mindenegyben Blog - 2022. június 07. (kedd), 09:47

Több tízezer forinttal kedveskedik a kormány a nyugdíjasoknak (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jún 07

Az év eleji 5 százalékos nyugdíjemelés után július elejétől újabb emelést kapnak a nyugdíjasok, és visszamenőlegesen az első hat hónapra is megkapják a nyugdíjasok az emelést egy összegben – jelentett be Gulyás Gergely miniszter a mai Kormányinfón. Megnéztük, mekkora lesz az egyszeri juttatás és az emelés mértéke a medián és az átlag nyugdíj esetében, és hogy mekkora költségvetési hatása lesz az emelésnek.

Hirdetés
[ ]

Bejelentették a nyugdíjemelést

Az év elején 5 százalékban határoztuk meg a nyugdíjemelés mértékét, ez elmarad az inflációtól. Az infláció 8,9% lehet idén a jegybank és a kormány szerint, de sok a bizonytalanság. Az eltérés jelentős, ezért 3,9%-kal nőnek a nyugdíjak július elejétől. A megelőző 6 hónapra vonatkozó juttatásokat egyszerre kapják meg a nyugdíjasok - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón.

A döntést néhány napja Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is már előre jelezte, a Facebookon azt írta, „az év eleji 5 százalékos növekedést nyáron egy újabb, 2-3 százalékos nyugdíjemelés követheti”.

Farkas András vendégszerzőnk korábbi elemzésében szintén előre vetítette a nyugdíj-korrekciót, sőt, úgy vélekedett, hogy idén akár kétszer is szükség lehet korrekcióra, a második emelés ősszel valószínűsíthető. Néhány napja a nyugdíjszakértő arra számított, hogy júniusban 3-4 százalékos, novemberben további 2-3 százalékos pótlólagos emelésre lesz szükség a nyugdíjak vásárlóértékének átlagos megőrzéséhez - ha addig nem súlyosbodik tovább a pénzromlás. A szakértő szerint a két nyugdíjkorrekció „metaforikusan egy 14. havi nyugdíjjal ér fel”.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés