Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Tragédia! Fogtömése után halt meg leukémiában a 16 éves Vivien
Mindenegyben Blog - 2022. november 18. (péntek), 08:27

Tragédia! Fogtömése után halt meg leukémiában a 16 éves Vivien (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 18

Katymár — Kitartóan küzdött Bregovic Vivien (†16), ám a fiatal lány szervezetét fertőzés támadta meg, amellyel már nem tudott megbirkózni.

Vivien történetéről beszámoltunk korábban: szervezetét az akut mieloid leu­kémia nevű ritka kór támadta meg, amelyet akkor egy fogászati kezelést követően diag­nosztizáltak nála. Egyszerű hőemelkedéssel kezdődött, majd néhány nappal később a lány már foltokat látott. A vizsgálatok során felvetődött, hogy érzékeny az amalgámra, arra a higanyt, ónt, ezüstöt és cinket tartalmazó fémötvözetre, amivel lyukas fogát tömték be – korábban 13 orvos is azt mondta, hogy összefüggés lehet a fogtömés és a leukémiája kialakulása között..Vivien azután is mosolygós, pozitív maradt, hogy megtudta a szörnyű diagnózist. Jókedvéből pedig igyekezett minél többet adni a környezetének.

Vivien egyik utolsó képe: már nagyon beteg volt, de még próbált mosolyogni, miközben naplót írt szenvedéseiről /Fotó: Facebook– Amikor kiderült a betegségem, nagyon megrémültem, habár sosem fogtam föl úgy, hogy ez egy halálosnak nevezett betegség. (…) Elhatároztam, hogy ez egy állapot, amit jól is fel lehet fogni – így írt Vivien feljegyzéseiben, amelyekben folyamatosan beszámolt kezeléseiről és állapotáról, hogy másoknak erőt adjon.

A fiatal lány az év elején még bizakodva tekintett a jövőbe, hiszen küszöbön állt a transz­plantáció: végül egy idegen donortól februárban meg is kapta az életet jelentő csontvelőt. Vivien hosszú lábadozás után gyógyulni kezdett a rákból, de nem sokkal később ismét visszaesett, mert szervezetét gomba támadta meg.

Hirdetés
[ ]

– A korábbi kemoterá­piás kezelések és az utókezelések ­miatt annyira védtelen volt, hogy egy fertőzés után újra leromlott az állapota. Tüdejét egy gombafertőzés támadta meg, ami később átterjedt a májára és a szívére is. Tizennégy héten keresztül szenvedett, mielőtt a kis szervezete azt mondta volna: elég volt, nem bírom tovább – mondta elcsukló hangon Lajos, Vivien­ édesapja, aki azt is elárulta: nem szeretnék eltemetni halott lányukat. Hamvasztást kérnek, hogy mint mondja: lányuk velük maradhasson örökké.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés