Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
VÉGRE KIDERÜLT, amire 1 éve várunk : Merkely Béla prognózisa, ekkor áll meg a járvány Magyarországon véleménye szerint >>
Mindenegyben Blog - 2021. március 03. (szerda), 17:44

VÉGRE KIDERÜLT, amire 1 éve várunk : Merkely Béla prognózisa, ekkor áll meg a járvány Magyarországon véleménye szerint >> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 már 03

Merkely Béla prognózisa, ekkor áll meg a járvány Magyarországon véleménye szerint

A járvány harmadik hullámában cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat – mondta el Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hirdetés
[ ]

Felhívta a figyelmet többek között arra, hogy a szív- és érrendszeri betegek különösen ki vannak téve a koronavírusnak, ezért nekik Merkely Béla azt javasolta, hogy ne válogassanak az oltások között, hanem vegyék fel az első felajánlott vakcinát. A rektor a járvány alakulásáról úgy vélekedett:“Előbb-utóbb kialakul az immunitás, a legjobb, ha azt oltással szerezzük meg.” Prognózisa szerint ha az oltottak és a fertőzésen átesettek száma eléri a 6-7,5 milliós arányt Magyarországon, a járvány megáll. “Esélyünk van arra, hogy májusig nagyon jelentős mennyiségű vakcinát tudjunk felhasználni.”Merkely Béla bízik abban, hogy ebben az évben teljes mértékben letudjuk a járványt írja a 24. hu. (mi itt találtuk : http://www.mediamix.link/2021/03/merkely-bela-prognozisa-ekkor-all-meg.html)

 

Folyamatosan zajlik az oltás, már 758 037 fő a beoltottak száma, közülük 253 368 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. 4211 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdet óta összesen 439 900 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 136 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 324 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 326 215 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 98 361 főre emelkedett. 6 367 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 622-en vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések és szigorúbbak lettek az utazási szabályok. Annak érdekében, hogy minél többen minél előbb megkapják az első oltást módosult az oltási stratégia. A következő egy hét oltási terve: folytatódik a regisztrált idősek oltása háziorvosoknál (250 ezer kínai vakcinával és 31 ezer Moderna-vakcinával). 114 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon adják be az időseknek. 74 ezer 60 év alatti krónikus beteget kórházi oltópontokra hívnak be SMS-ben most hétvégére, ők AstraZenecát kapnak.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés