x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
VÉGRE KIDERÜLT, amire MINDENKI VÁRT! MEGOLDOTTÁK A REJTÉLYT! EZÉRT nem lesz mindenki beteg a koronavírustól: – EZT álmainkban sem gondoltuk volna!
Mindenegyben Blog - 2020. november 22. (vasárnap), 11:36

VÉGRE KIDERÜLT, amire MINDENKI VÁRT! MEGOLDOTTÁK A REJTÉLYT! EZÉRT nem lesz mindenki beteg a koronavírustól: – EZT álmainkban sem gondoltuk volna!

Hirdetés
Hirdetés
2020 nov 22

Koronavírus: ITT a rejtély VÉGE! VÉGRE rájöttek: EZÉRT nem lesz mindenki beteg a vírustól: – EZT álmainkban sem gondoltuk volna!

ITT A TITOK! Koronavírus: ezért nem lesz mindenki beteg >>>>

Hirdetés
[ ]

Miért lesznek egyes emberek betegek, mások viszont nem?
A tudósokat és a kutatókat foglalkoztató központi kérdések közül máig az az egyik fontosabb, hogy a SARS-CoV-2 vírus miért gyakorol különböző hatást az emberekre. Hogy egyesek miért vészelik át tünetmentesen a fertőzést, míg mások – olyanok is, akik fiatalok és egészségesek – súlyos állapotba kerülnek, vagy akár bele is halnak. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a szervezet eltérő reakcióinak az interferonokhoz lehet köze.

 
Az interferonok olyan, sejtjeink által kibocsátott fehérjék, amelyekkel szervezetünk a kórokozók (vírusok, baktériumok, paraziták) ellen küzd, úgy, hogy ezek különféle módszerekkel aktiválják immunrendszerünket. (Az interferonok és más citokinek – vagyis a sejtkommunikációban fontos szerepet betöltő jelzőmolekulák – okozzák a fertőzések bizonyos tüneteit, például a lázat, vagy az izomfájdalmat.) A legújabb kutatások szerint a súlyos koronavírusos tünetekkel küzdők 14 százalékánál nem alakul ki megfelelő interferon-válasz. Néhányuknál azért, mert a szervezetük által termelt antitestek tévesen megtámadják és semlegesítik az interferonokat. Másoknál pedig bizonyos genetikai mutáció megakadályozza, hogy testük elegendő mennyiségű interferont termeljen. Vagyis a nem megfelelő interferon-válasz lehet a magyarázat arra, hogy egyes emberek miért betegebbek másoknál.

Hirdetés

Kínában az egészségügyi dolgozók belélegzett porlasztott interferonnal próbáltak védekezni a koronavírus-fertőzéssel szemben. De mivel ezek még mindig számos kérdést vetnek fel többek között az interferon dózisával, időzítésével és típusával kapcsolatban, kockázatokkal is járnak, így az interferon-terápia széleskörű és biztonságos alkalmazása a koronavírusos betegek kezelésében még egy kicsit várat magára.

Más tényezők is befolyásolhatják a koronavírus-fertőzés lefolyásának súlyosságát. Például az immunrendszer túlzott aktivitása (ezt a jelenséget citokin-viharnak is nevezik), ami az egész szervezetben kiterjedt és intenzív gyulladásos válaszokat generálhat. Ezek elsődleges célja ugyan éppen a kórokozók visszaszorítása, mégis kontraproduktívak lehetnek: károsíthatják a szöveteket és a szerveket.-írta meg a hazipatika. com

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés