Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Vigyázat! Ártalmatlannak tűnő vírus terjed! Óriási a szülő felelőssége! Ha ezt a 2 tünetet tapasztalja a gyermekén azonnal induljon vele a kórházba! Többnapos kórházi kezelésre lehet szükség! Feltétlenül tájékozódjon! Felnőttre is veszélyes!
Mindenegyben Blog - 2020. október 18. (vasárnap), 17:39

Vigyázat! Ártalmatlannak tűnő vírus terjed! Óriási a szülő felelőssége! Ha ezt a 2 tünetet tapasztalja a gyermekén azonnal induljon vele a kórházba! Többnapos kórházi kezelésre lehet szükség! Feltétlenül tájékozódjon! Felnőttre is veszélyes! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 okt 18

ÁRTALMATLANNAK TŰNHET, DEHA ILYET TAPASZTAL A GYERMEKÉN AZONNAL VIGYE ORVOSHOZ, NE VÁRJON VELE ÓRÁKAT! EZEKET A TÜNETEKET MINDENKÉPPEN FEL KELL TUDNIA ISMERNI >>> ÁRTALMATLANNAK TŰNHET DE A ROTAVÍRUS SÚLYOS KISZÁRADÁSHOZ, AKÁR TÖBBNAPOS KÓRHÁZI KEZELÉSHEZ VEZETHET.

MI AZ A ROTAVÍRUS?

Hirdetés
[ ]

A rotavírus egy apró kórokozó, amely a csecsemőknél és a kisgyermekeknél előforduló heveny hányás és hasmenés egyik leggyakoribb oka. A gyermekek többsége 5 éves koráig átesik rotavírus-fertőzésen, emiatt sok édesanya hajlamos jelentéktelen gyerekbetegségnek tekinteni. Ez azonban tévedés: ebben a korosztályban a kórházi kezelést igénylő hasmenéses betegségek oka legtöbbször éppen a rotavírus.

A ROTAVÍRUS NEM OLYAN ÁRTALMATLAN, MINT GONDOLNÁNK A rotavírus gyakori betegség, és komoly veszélyt jelenthet a gyermekekre. Gyors terjedése és ellenálló képessége miatt rendkívül nehéz elkerülni; a betegség tünetei olyan erősek lehetnek, hogy akár infúziós kezelésre is szükség lehet.

Ráadásul a legkisebbek vannak a leginkább veszélyben: jellemzően a gyermekek első rotavírus-fertőzése jár a leghevesebb tünetekkel. Minél fiatalabb korban éri őket az első fertőzés, annál nagyobb az esélye annak, hogy kiszáradnak, és emiatt kórházba kerülnek. A fertőzés leggyakrabban a 6-24 hónapos korosztályt érinti, mert az immunrendszerük kevésbé ellenálló a rotavírussal szemben. Sajnos a kiszáradás veszélye is ebben az életkorban fenyeget leginkább.

A Magyarországon rotavírus okozta betegség miatt az 5 éven aluli, kórházba kerülő gyermekek több mint 60 százaléka 24 hónaposnál fiatalabb, 3 százalékuk szorul intenzív osztályon ellátásra, és átlagosan több mint 5 napot töltenek a kórházban.

Életünk során többször is áteshetünk rotavírus-fertőzésen, azonban két átvészelt fertőzés után, már nagy valószínűséggel nem lesz súlyos, kórházi kezelést igénylő rotavírus-fertőzésünk.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés