Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Világszenzáció! Rejtélyes piramis Magyarországon! Hihetetlen, de Magyarországon is áll egy piramis: Budapesttől csak egy óra út, és megcsodálhatod
Mindenegyben Blog - 2024. január 30. (kedd), 18:25

Világszenzáció! Rejtélyes piramis Magyarországon! Hihetetlen, de Magyarországon is áll egy piramis: Budapesttől csak egy óra út, és megcsodálhatod

Hirdetés
Hirdetés
2024 jan 30

Nem szükséges távoli országokba utazni a piramisok csodálatos látványáért: kevésbé ismert tény, hogy Fejér megyében, Iszkaszentgyörgyön is található egy ilyen érdekes kőépítmény. Iszkaszentgyörgy Székesfehérvártól északra, csak 10 kilométerre helyezkedik el, Budapesttől pedig autóval egy, tömegközlekedéssel másfél óra alatt érhető el.

Iszkaszentgyörgyi Kőpiramis

Hirdetés
[ ]

  • A település nyugati részén, a Piramita-hegyen található a különleges kőpiramis, melynek eredeti változatát Pappenheim Szigfrid gróf építtette egy szerelmi tragédia emlékére. A gróf egy cselédbe szeretett bele, aki öngyilkosságot követett el, állítólag éppen a helyszínen, ahol később a piramis felépült.
  • Az építmény az 1930-as években már állt, de az 1960-as években lebontották, és az alapanyagát szétosztották.
  • A piramis új változata 2014-ben készült el, kisebb méretben, de még mindig népszerű kirándulóhely.
  • Hirdetés

    Iszkaszentgyörgy Látnivalói

    • A környék rengeteg látnivalót kínál, többek között a gyönyörű Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastélyt, melyet 4,5 kilométeres tanösvény vesz körül.
    • Az ösvény a piramison, az angolparkon, a református és katolikus templomon, valamint a szabadtéri színpaddal és pumpapályával felszerelt pihenőparkon is áthalad.
    • A Piramita-hegyről gyönyörű kilátás nyílik a településre és a környező tájra.

    További Információk és Nyertesek

    • Ne feledkezzen meg az új Femina-hírlevélre való feliratkozásról, amellyel esélye nyílik egy kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 csillagos szállásutalvány megnyerésére a Hotel Divinusban.

    Iszkaszentgyörgy és a kőpiramis felfedezése kiváló lehetőség egy kellemes hétvégi kirándulásra, ahol a történelem és a természet találkozik.

    Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés