Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
VUJITY TVRTKO NEM BÍRTA TOVÁBB, KITÁLALT BERKIRŐL: “HA ENNYI IS ELÉG, AKKOR MINEK KEMÉNYEN MEGDOLGOZNI A…”
Mindenegyben Blog - 2022. május 18. (szerda), 16:43

VUJITY TVRTKO NEM BÍRTA TOVÁBB, KITÁLALT BERKIRŐL: “HA ENNYI IS ELÉG, AKKOR MINEK KEMÉNYEN MEGDOLGOZNI A…” (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 máj 18

Vujity Tvrtko a közösségi oldalán hosszú bejegyzésben boncolgatja a Berki-jelenséget.

Berki Krisztián és a hozzá hasonló cselebek sztárrá válását. A valóságshow-hősök népszerűségét. Többek között ezt írja:

“Elég a böfögés és fingás, elég a nemiszervpörgetés, elég az csúnya beszéd vagy a sosem volt ‘herevasalás’, és máris sztár lehet az ember.

„Szupersztárok” felemelkedése... és mellette megannyi kérdés...

Mostani írásom egyáltalán nem egy személyről, mind inkább társadalmi folyamatról illetve az összetett felelősségről szól.

Hirdetés
[ ]

A hír ismert: 41 éves korában elhunyt Berki Krisztián, megerősített rendőrségi információk szerint átfogó és nagyon komoly vizsgálat zajlik a halálával kapcsolatban. Meggyanúsítottak és bűnügyi felügyelet alá helyeztek egy drogdílert, további gyanúsítások várhatók.

Mostani írásom nem róla szól, hanem rajta keresztül (is) sok minden másról, bejegyzésem legfontosabb részének pedig azokat a kérdéseket tartom, amelyeket Nektek fogok feltenni.

Az ismert mondás úgy tartja: „Halottról igazat vagy semmit!”

Itt és most tisztáznék valamit. A magyar nyelven elterjedt „Halottról jót vagy semmit” egy félrefordítás eredménye, mert a rómaiak által használt „De mortuis nil, nisi bene!” úgy fogalmaz, hogy egy halott, védekezésre már képtelen személyről a „helyeset”, vagyis az igazat szabad csak mondani.

Én nem az elhunytról írok, mind inkább egy társadalmi jelenségről, egy folyamatról és a közös gondolkozás fontosságáról. Egy fiatalember halála mindig értelmetlen, ugyanakkor hiszem, hogy sorsa mégiscsak elősegítheti ezt a bizonyos közös gondolkozást.

Nézzük a dolgok nyilvánosság-részét:

Hirdetés

A sajtó most tömegével gyártja a cikkeket, ami nem meglepő, hiszen egy Magyarországon mindenki által ismert, megosztó -tehát emberekből heves érzelmeket kiváltó- ember haláláról van szó. Ezek a cikkek azért szerepelnek a címlapokon, mert az emberek kiemelt érdeklődése övezi egy ismert ember halálát, mi több: még külön közlemény is született arról, hogy egy emlékműsort rekordszámban figyeltek a nézők. Ugyanakkor érdemes egy kicsit a kulisszák mögé lesni... Én ugyanis -a konkrét tragédiától hangsúlyozottan elvonatkoztatva- egy egészen konkrét szimbólumrendszerről osztom meg Veletek a véleményemet... ebben pedig rengeteg ember szerepel, végső soron pedig össztársadalmi kérdés.

Az én saját kérdésem így szól: mekkora a nézőket, olvasókat kiszolgáló sajtónak a szerepe valaki felemelkedésében és esetleges bukásában?!

Több, mint 10 éve használom a „kamuceleb” fogalmat, ami azokról a közszereplőkről szól, akik valós társadalmi teljesítmény nélkül lettek sztárok, szupersztárok és gigasztárok. Vajon fel volt-e, fel van-e készülve a cikkek, riportok, beszámolók alanya a megnövekedett, olykor nyomasztóan nagy érdeklődésre?! Tudja-e kezelni a nyilvánosságot?

Csak néhány példa:

A legelső magyar valóságshow nyertese egy kaposvári lány volt, a kétezres évek elején elképesztően sok pénzt nyert azzal, hogy társaival egy konténerlakásban élte hétköznapjait, ott evett, ivott, szeretkezett (ez utóbbiról rendkívüli híradásban számolt be a műsort sugárzó csatorna).

A külvilágtól elzártan élő lány elvileg győztesként jött ki abból a konténerből, hirtelen mindenki vele akart fotózkodni, autogramokat osztogatott, a műsorról szóló könyv dedikálására pedig alig fértek be Budapest egyik legnagyobb plázájába.

A lányt a sikerre senki nem készítette fel. A győzelemért járó hatalmas összeget hamar elköltötte, később pszichiátriára került, a csinos lány szinte felismerhetetlenné vált, gyermeknevelésre alkalmatlanná nyilvánították, most is egy zárt intézmény lakója. Élete biztosan másképpen alakult volna, ha egyik pillanatról a másikra nem vált volna belőle „sztár”. Agyonnyomta a semmiből jött ismertség súlya.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés