Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Igaz történetek
Ma reggel 7:30-kor volt a kislányom forgalmi vizsgája, de olyan dolgot mondott neki az oktatója, hogy még mindig nem térek észhez!
Mindenegyben Blog - 2024. február 09. (péntek), 18:38

Ma reggel 7:30-kor volt a kislányom forgalmi vizsgája, de olyan dolgot mondott neki az oktatója, hogy még mindig nem térek észhez!

Hirdetés
Hirdetés
2024 feb 09

Ma reggel 7:30-kor volt a kislányom forgalmi vizsgája, de olyan dolgot mondott neki az oktatója, hogy még mindig nem térek észhez!

Ma reggel 7:30-kor volt a kislányom forgalmi vizsgája és olyan dolog történt vele, amit igazságtalannak és gusztustalannak tartok.

Időben érkezett a helyszínre, majd beült az oktatója mellé, aki tájékoztatta, hogy a környék leggörényebb vizsgabiztosa fogja vizsgáztatni, szóval kösse fel a gatyáját. Majd finoman megkérdezte tőle, hogy hozta a pénzt? A kislányom visszakérdezett, hogy mire gondol pontosan, ugyanis ő már mindent kifizetett neki, amit megbeszéltek. (Még azt a plusz 5 órát is, ami zsebbe ment a kedves oktatónak 6300Ft/óra áron. )

Válaszként azt adta a oktatója, hogy “hát a 30.000 Ft.-ot, amit oda kell adni a vizsgabiztosnak, hogy sikeresen átengedjen”.

Ekkor már tudta a lányom, hogy baj lesz. Elmondta, hogy így is nagyon megterheli már a családot anyagilag ez az egész, az utolsó 10.000 Ft.-ot is a nagymamája pótolta ki a nyugdíjából és már egy vasat sem tudnak szánni a jogosítvány megszerzésére. Ekkor az oktató megvonta a vállát, kiszállt az autóból, váltott néhány szót a vizsgabiztossal, majd elkezdődött a vizsga, ami 5 percig sem tartott, mert egyből megbuktatta őt.

Elfogadhatatlannak és gyomorforgatónak tartom, hogy már itt is ez megy. Önök szerint ez normális dolog? Egy dolgot ígérhetek, ezt biztosan nem fogjuk annyiban hagyni. A NAV-nak természetesen már továbbítottam az oktató és a vizsgabiztos adatait, az eset még részletesebb leírásával.

MAGYARORSZÁGON SAJNOS ÍGY MŰKÖDIK...

Hirdetés
[ ] Hirdetés

 Pénzügyi Érdekek és Kenőpénz: A vezetésoktatás rendszerében a tanulókon kívül senki másnak nem áll érdekében, hogy a tanulók gyorsan elsajátítsák a vezetést. A tanulókat arra bátorítják, hogy vásároljanak további órákat, és amikor a vizsga közeledik, az oktatók gyakran kenőpénzt ajánlanak fel a sikeres vizsgáért cserébe. Ez a gyakorlat súlyosan érinti a tanulókat, akik erkölcsileg és pénzügyileg is dilemmába kerülnek, és gyakran kényszerülnek fizetni, hogy kiszabaduljanak a rendszerből.

A Jogosítványszerzés Időzítése és Oktatói Attitűd: A jogosítvány megszerzésének ideje jelentősen befolyásolhatja a tanulók tapasztalatait. Gimnazisták esetében gyakran előfordul, hogy az oktatók durvább verbális bánásmódot alkalmaznak, míg a felnőtt tanulókkal szembeni kommunikáció általában mérsékeltebb. Felnőtteket gyakran végtelen pénzforrásnak tekintik, és nem prioritás számukra a tanulók gyors és hatékony vezetésre való felkészítése, inkább arra ösztönzik őket, hogy vásároljanak további órákat.

A Vizsgára Való Felkészülés és Az Iskolai Segítség Hiánya: A jogosítvány megszerzése során a tanulók gyakran nem kapnak elegendő segítséget az autósiskoláktól. Amikor problémákat jeleznek, például oktatóváltás iránti igényüket, az iskolák ritkán kínálnak segítőkész válaszokat. A korrupció gyakorlatával szembesülve a tanulók magukra maradnak, és ha nem fizetnek, gyakran megbuknak a vizsgán, ami további stresszt és pénzügyi terheket ró rájuk. A rendszerből való kiszabadulás érdekében végül sokan mégis csak fizetnek, ami morálisan megkérdőjelezhető helyzetbe hozza őket és befolyásolja a vezetési készségeik fejlődését.

(A kép csak illusztráció, az eset Budapesten történt.)

Jöhetnek a személyes sztorik is, kíváncsi vagyok hogy csak én hallottam-e igen érdekes történeteket...

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés