x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Kreatív kütyük
Tökfaragás, ahogy a profik csinálják
Mindenegyben Blog - 2017. október 23. (hétfő), 16:29

Tökfaragás, ahogy a profik csinálják

Hirdetés
Hirdetés
2017 okt 23

Már itthon is egyre több felé lehet látni vicces, vagy éppen ijesztő halloween-i töklámpást, ha Te is kedvet kaptál a farigcsáláshoz, akkor még pont időben vagy. Mutatunk pár szuper trükköt, amit a profiktól lestünk el. 

Az első és legfontosabb lépés a megfelelő tök kiválasztása, szinte minden zöldségesnél lehet kapni igazi faragni való tököt, de nem mindegy, hogy milyet választasz. A lényeg, hogy legyen szép narancssárga és kemény, ne vásárolj leértékelt, puha, elszíneződött tököt, mert pár nap múlva dobhatod is ki a lámpásod.

A második fontos lépés mielőtt elkezdenél faragni, hogy megfelelő módon belezd ki a tököt, legegyszerűbb, ha egy éles késsel szépen „megskalpolod” a tököt és egy kanál segítségével kiszeded a belsőséget. Figyelj arra, hogy mindent szedj ki a tök belsejéből, mert könnyen bebüdösödhet.

Lyukacsos tök fúróval

Ha úgy érzed nincs elég kézügyességed a farigcsáláshoz, akkor próbáld ki a következő trükköt. Szükséged lesz egy akkumulátoros kis fúróra és különböző nagyságú fejekre, illetve késre és kanálra a belezéshez. Érdemes ceruzával előre megrajzolni a kívánt mintát a tökre, majd ha kész vagy vele, akkor ess neki a fúróval, de csak óvatosan.

Rémisztő arc késsel

Ha kellő kézügyességgel rendelkezel, akkor nyugodtan használd a kreativitásod és minél ijesztőbb arcokat rajzolj a töködre, majd egy késs segítségével kezd el kivágni. Ha szeretnél fogakat a töködre, akkor a legegyszerűbb ha a már kivágott darabokból háromszögeket vágsz, felhúzod egy fogpiszkálóra és így illeszted a tökhöz.

Minta segítséggel

Talán a tökfaragás legegyszerűbb módja, ha egy előre megrajzolt minta szerint kezdesz neki a farigcsálásnak. A neten rengeteg mintát találsz, amit elég kinyomtatnod és ráragasztanod a töködre, majd egy rajzszög segítségével pontozd körbe a minta körvonalát és utána egy kés seítségével menj végig a mintán. Ha gyerekekkel ülsz neki a töklámpás készítésnek, akkor mindenképpen ezt a módszert ajánlom.

Szerző: Heuszler Annamária

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (49)
Hirdetés
Hirdetés