x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Szívmelengető morzsák
A túlvilágról énekel Ákos, és milyen jól teszi
Mindenegyben Blog - 2019. november 01. (péntek), 18:30

A túlvilágról énekel Ákos, és milyen jól teszi

Hirdetés
Hirdetés
2019 nov 01

Úgy tűnik, új stílusban is kipróbálja magát az ismert előadó, ezáltal vélhetően többekhez eljutnak majd dalai üzenetei.

Több szempontból is örömteli hallgatni a Felemel című szerzeményt. Már a témaválasztás is hiánypótló: rengeteg szó esik a közbeszéd terepein család, születés, nevelés kapcsán a nőkről, anyákról, ehhez képest szinte csak szükségszerűségként történik néha utalás arra, hogy valahol vannak azért ott apák, férjek is. Ákos dala ezt az űrt igyekszik kitölteni, a dallamokhoz társított klip szintén apaképet erősítő alkotás. Nem csupán azért írom ezt, mert magam is apa vagyok: a teljes társadalom egészségesebb, boldogabb lenne, ha markánsabban kerülne elő közgondolkodásunkban a pozitív apai szerep, a felemelő karok, a fiúkat férfivá hívó-növelő küldetés és annak névtelen, csendes hősei.

Ez az apa azonban a dalnok szempontjából hiányzik, már nem átölelhető - mégis megszólítható. Itt van valahol, most is hallja fia hálaénekét és azt is, hogy a gyermek felnőtté válva megértette a leckét: van olyan teher, ami felemel. Nem nehéz felfedezni a sorok között a kimondatlan üzenetet: van folytatás, létezik túlvilág, a lelkünket nem temetjük el.

Mindeközben az előadó szempontjából kifejezetten üdvözlendő, hogy ez a dal mind szövegét illetően, mind megszólalásában szakít az Ákosra eddig jellemző szintipopba ágyazott rockos vonulatok közepette énekmondott posztmodern szótaglaló allűrökkel. Amíg a rajongói nyilván épp ezért az egyediségért szerették a korábbi műveit, mások felé épp ez a sajátos művészi stílusjegy emelt falat, ellehetetlenítve az üzenet célba juttatását. Olyanokról is tudok, akik szinte falra másztak az ákosi összhangtól.

Hirdetés
[ ]

De ezúttal nincs fal, csak egyszerű gitárjáték, a szóbonbonokat pedig ilyen világos mondatok váltották fel: "De kért, hogy higgyem el, ha érdekel / Hogy meghívja a bajt / Aki térdet sose hajt / A szívét sem emelheti fel / Csak az, aki mást is felemel".

Hirdetés

Igazán felemelő dalnak hat a Felemel.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (1)

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés