x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Életmód - egészség
Az allergia kezelése természetes módszerekkel!Nekem elmúlt az allergiám!
Mindenegyben Blog - 2018. április 25. (szerda), 19:47

Az allergia kezelése természetes módszerekkel!Nekem elmúlt az allergiám! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2018 ápr 25

Mi is az az allergia, az allergia kezelés? Miért én vagyok allergiás? Mit tehetek, hogy elmúljon az pollenallergiám? És lehet mindezt természetes úton is? Most ezekre a kérdésekre kapsz választ cikkünkből. 

Allergia kezelése - Mi is az allergia?

Egyetlen levegővétellel is sok-sok virágporszem (pollen) kerülhet az orrnyálkahártyánk felszínére. Itt a nyálkahártyán is megtalálhatóak, azok az immunglobulin-E (IgE) molekulák, melyek az immunrendszer részeként az idegen anyagok ellen harcolnak. A pollenekből fehérjék szabadulnak fel, és tulajdonképpen ezek okozzák az allergiát, azimmunrendszerünk túlzott reakcióját, ezekhez az IgE molekulákhoz kötődve. Ennek a kapcsolatnak a hatására a sejtekből olyan kémiai anyagok szabadulnak fel, melyek végül az allergiás tüneteket (viszketés, orrfolyás, könnyezés) eredményezik. Ilyen anyagok például a hisztamin vagy a prosztaglandinok. 

Hirdetés
[ ]

De miért nem allergiás mindenki? 

Hiszen mindannyian ugyanazt a levegőt szívjuk be, és ugyanazokkal a pollenekkel találkozik az orrnyálkahártyánk. Ha már gyerekkorban hozzászokunk minden évszakban a friss levegőhöz, növényekkel és állatokkal érintkezünk, úgy táplálkozunk, hogy megtartsuk a bélrendszerünk egészségét, ügyelünk a megfelelő ásványi anyag és vitamin bevitelre, akkor sokkal nagyobb eséllyel kerülhetjük el az allergiát.

Allergia kezelése - Melyik pollenre lehetek allergiás?

Az allergiaszezon már februárban elkezdődik, a mogyoró és az éger virágzásával. Kora tavasszal őket követik a szilfák és a juharok fehér szöszei. A képen a mogyoró barkavirágzata látható.

Április-májusban virágzik a gyertyán, a nyírfa és a kőris. A legnépszerűbb allergének a pázsitfűfélék áprilistól októberig okozhatnak kisebb-nagyobb bosszúságokat. Aki a pázsitfüvekre allergiás szinte egész nyáron át könnyezhet és fújhatja az orrát. Májusban ehhez még a gabonafélék is hozzájárulhatnak.

A csodálatos illatú hárs, nem mindenkinek annyira finom és illatos, mert bizony van aki, őrá allergiás. Májusban kezdenek virágozni az útifű fajok és a csalán. Nyáron a kender, a komló és az amarántfélék (libatop, disznóparéj). Végül ezt az évkört az üröm és a parlagfű zárják júliustól októberig. A pollenallergiások csak december-januárban lélegezhetnek fel egy picit.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (683)
Hirdetés
Hirdetés