x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
Az anyukám megkért, hogy ne áruljam el ezt a titkot senkinek, de nem tudtam ellenállni a kísértésnek! Húsvéti gyönyörűségek…
Mindenegyben Blog - 2019. március 13. (szerda), 23:14

Az anyukám megkért, hogy ne áruljam el ezt a titkot senkinek, de nem tudtam ellenállni a kísértésnek! Húsvéti gyönyörűségek… (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 már 13

Édesanyám nem igazán tud rajzolni, emiatt mindig elszomorodik. Viszont templomba járó típus, és mint minden hívő, várja a fényes húsvéti ünnepeket. Habár nem rendelkezik valami nagy művészi tehetséggel, édesanyám ennek ellenére minden évben követi a hagyományokat, és tojást fest. Véleménye szerint a tojások díszítése, festése a lélek egy speciális gyakorlata.

Most megmutatom azt a módszert, amit édesanyám használ ilyenkor, húsvét előtt. Ez igazából egy egyszerű módszer, ezért könnyen megeshet, hogy a kedves olvasó már ismeri! A szépsége abban rejlik, hogy teljesen természetesnek hat, és a természet adta mintákat láthatjuk viszont a tojásokon. Ezt a módszert használja hát ez én édesanyám, és ez valóban valami egészen csodálatos! Nézzed például azt a tojást, amin egy kis levél egészen elképesztő módon hagyta hátra a smaragdszínű lenyomatát a tojás héján. Neked hogy tetszik? Igencsak örülnék, ha a kommentrovatban megosztanád visszajelzéseidet, véleményedet!

Egyszer régen, amikor még nagyon fiatal voltam, anyám fantasztikusan szép tojásokat készített, melyek festéséhez a hullámos papagájunk kis tollait is felhasználta. Soha nem fogom elfelejteni ezt, nagyon lenyűgözött! Tehát, ahhoz, hogy ilyen varázslatot alkossunk, nem kell sokáig vesződni. A legfontosabb dolog a kreativitás!

Húsvéti tojások díszítése

Amire szükséged lesz:

  • cérna
  • tojások (jobban tesszük, ha erre a célra barnásabb héjú tojásokat választunk, szebb lesz a végeredmény)
  • nejlon harisnya
  • hagymahéj
  • egy nagyobb edény
  • különböző növények levelei (felhasználható kapor, petrezselyem, hagyma, szobanövények levelei, de még apróbb madártollak is)

Húsvéti tojások festése a hagyományos módszerrel

1. Szükségünk lesz rengeteg vöröshagymára, pontosabban azok héjára! Körülbelül 3 kg hagymát kell megtisztítani, majd a száraz, narancsvörös színű héjakat tegyük az edénybe, öntsünk rá vizet és forraljuk fel. Ebből igencsak erős festőhatású főzet keletkezik. A beburkolt tojásokat az edény aljára kell helyezni, lehetőleg a hagymahéjak alá. 10 perc elteltével a tojásokat kiszedhetjük, egyfelől megfőttek, másfelől pedig a levelek, tollak lenyomatai már megfelelően látszanak.

Hirdetés

2. De hogyan burkoljuk be a tojásokat? A legegyszerűbb a levelek, tollak mintáját megalkotni. Erősítsük fel a levelet, vagy a tollat a tojásokra, majd tegyük bele a nejlon harisnyába, melyet egy cérnaszállal szorosan kössünk meg. A harisnya felesleges részét édesanyám rendszerint levágja.

3. Szép minták alakíthatók ki bazsalikomlevél, de akár tűlevelek felhasználásával is. Érdemes nekünk is kísérletezni!

Természetesen számos más ötlet is létezik a tojások festésére… Nekem mégis, édesanyám módszere áll legközelebb a szívemhez, amit gyermekkoromban annyiszor láttam, és csináltam. Amikor csak rá gondolok, nagyon a konyhába kívánkozom, kis leveleket keresgélve és nekiállni…

A húsvéti tojások egyéb, nagyon szép díszítésének módjai

1. Nagyon vékony csipke

Annak érdekében, hogy így díszítsünk húsvéti tojást, be kell csomagolni azt egy darab csipkébe, amit persze rögzíteni kell egy befőttes gumival is. Ezután tegyük bele a tojást a festékbe. Válasszunk egy, a tojáshéj eredeti színétől nagyon eltérő színt, hogy a minta kontrasztja még szebbé varázsolja a húsvéti tojásokat!

2. A tavasz első levelei

A tojásokat levelekkel, apró gallyakkal és virágokkal díszíteni nagyon egyszerű és gyors megoldás. Emellett igencsak szokatlan és modern is.

Hirdetés

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (96)

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés