Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
Emlékszel a Moncsicsire? Kinek volt?
Mindenegyben Blog - 2019. március 12. (kedd), 23:05

Emlékszel a Moncsicsire? Kinek volt?

Hirdetés
Hirdetés
2019 már 12

Közel fél évszázada, hogy először bemutatták ezeket a cuki babákat, melyeket a japán Kóicsi Szekigucsinak köszönhetünk. Az alkotó célja nem titkoltan az volt, hogy a baba meglágyítsa gyermekek és felnőttek szívét egyaránt. Ennyi év távlatából bátran kijelenthetjük: A terv sikerült!

Hirdetés

Japán után az NSZK-ban, Ausztráliában, majd Nuygat-Európa számos országában is árulni kezdték a babákat, ami hazánkba az 1980-as évek végén jutott el. A nemzetközi sikernek köszönhetően a Moncsicsi egyre több néven vált ismertté. Angliában a Chicaboo, Olaszországban Mon Cicci néven vonult be a köztudatba. Francia neve Kiki, Spanyol neve pedig Virkiki volt. A név országról-országra változott, a Moncsicsi babák azonban mit sem veszítettek bájukból és népszerűségükből. A nagy sikernek köszönhetően egy idő után már nem csak Szekigucsi játékgyára készített moncsicsi babákat, egyre több helyen indult be a gyártás, például Hongkongban is.

Az eredeti baba 18 centi magas volt, és fiú, illetve lány verzióban is kapható volt. Idővel már nem csak ebben a méretben volt elérhető, illetve számtalan öltözék is készült hozzájuk. Ma a retro fanatikusok nagy örömére ismét elérhető a játékboltokban.

A babák a popkultúrára is hatással voltak. Japánban anime mesehősként is debütáltak, rögtön ketten, Moncsicsi Ikrek címmel. Később az USA is legyártotta saját verzióját a meséből. Magyarországon dal született a népszerű játékról, az akkor még gyermek Ullmann Mónika előadásában. Nem kétséges, hogy ez a dal is szerepet játszott abban, hogy a Moncsicsi babák nem merültek a feledés homályába hazánkban.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés