Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 perce érkezett! Gyászba borult az ország – Szörnyű hírt kaptunk ma reggelre – nagy név távozott közülünk!
Mindenegyben Blog - 2023. március 16. (csütörtök), 08:18

1 perce érkezett! Gyászba borult az ország – Szörnyű hírt kaptunk ma reggelre – nagy név távozott közülünk!

Hirdetés
Hirdetés
2023 már 16

Életének 90. évében meghalt Tarr Mari színházi súgó, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt kitüntetettje – tudatta a Madách Színház.

Tarr Mari férje, a díszlettervező idősebb Tarr Béla (1926-1995) kísérőjeként került a Madách Színházba, ahol épp hiányzott egy súgó. Ezt követően 55 éven át dolgozott a színházban. A napi színházi munkától 80. születésnapján, 2014 januárjában köszönt el.

Hirdetés
[ ]

Mesterségéről, valamint a kulisszák világáról és szereplőiről a színház iránt érdeklődők körében rendkívüli sikert aratott Mesék a súgólyukból című estjén mesélt. Az előadásban állandó társa Dunai Tamás volt, akivel az egész országban, sőt, a határon túli magyarlakta területeken is bemutatták történeteiket, amelyeket aztán könyvbe is foglaltak.

„A súgó szakma rendkívüli ritmusérzéket és empátiát követel művelőjétől, hiszen előbb kell tudnia, hogy a színész hibázni fog, minthogy az megtörténne. Tolnay Klári egyszer azt mondta neki: Mari, te legalább akkora művész vagy, mint mi, csak téged nem lát a közönség” – írta róla a Madách Színház.

„Ha egy színész lemegy a színpadról, a következő jelenetéig azt csinál, amit akar. De én soha nem engedhetem el magam, mert valaki mindig ott marad nekem a színpadon. Volt olyan kolléganőm, aki előadás közben sálat kötött, de amikor a színész lenézett rá, frászt kapott, mert tudta, hogy nem az ő szövege jár a súgó agyában, hanem az, hogy két sima, egy fordított” – nyilatkozta egy cikkben mesterségéről Tarr Mari.

Tarr Marit Pannonhalmán kísérik majd utolsó útjára, a temetés időpontjáról később intézkednek. Gyászolják unokái és gyermekei, Tarr Béla Kossuth-díjas filmrendező és Tarr György festőművész, restaurátor.

Kapcsolódó cikkünk
1 perce érkezett! Gyászba borult az ország – Szörnyű hírt kaptunk ma estére – nagy név távozott közülünk!

Budapest, 2024. február 12., hétfő (MTI) – Elhunyt Deák Tamás, a Macskafogó, a Mézga család és a Kérem a...

Elolvasom a cikket

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés