x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 PERCE ÉRKEZETT! Már biztos – csökken a családi pótlék! Családok tízezrei érintettek! Szomorú hírt jelentettek be a magyar családoknak! Itt vannak a tudnivalók
Mindenegyben Blog - 2020. október 19. (hétfő), 15:58

1 PERCE ÉRKEZETT! Már biztos – csökken a családi pótlék! Családok tízezrei érintettek! Szomorú hírt jelentettek be a magyar családoknak! Itt vannak a tudnivalók (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 okt 19

Az  osztrák kormány összegyűlt a hegyekben, hogy egy értekezleten tárgyalják ki a dolgaikat. Sebastian Kurz kormányának egyik első döntésének köszönhetően 39 ezer magyar gyerek fog elesni az állami támogatástól.Csökken a családi pótlék: 39 ezer gyerek érintett!!!!

Az ÖVP–FPÖ-kormány két pártja nemcsak elutasítja a migrációt, hanem abban is versenyeznek egymással, hogy Orbán Viktor melyiket kedveli jobban, és a kelet-európai munkavállalókat, köztük a magyarokat melyik szereti kevésbé . A két politikusnál a mostani tárgyalásaikon is a Magyarországon lakó magyar polgárok vannak terítéken, de most 39 ezer fiatalkorúról van szó!

Hirdetés
[ ]

A Der Standard értesülései szerint a z új osztrák kormány megállapodott abban, hogy csökkenteni fogják a külföldön élő gyerekek után járó családi pótlék összegét új indexálással. 2016-ban az osztrák állam még 80 millió eurót utalt ezen a jogcímen Magyarországon élő gyerekek után. A mostani intézkedés azt jelentené, hogy az Ausztriában járulékokat fizetőt magyar és más kelet-európai munkavállalók, családtámogatásként kevesebb pénzt kapnak vissza, mint osztrák kollégáik, abban az esetben, ha a gyerekük nem él Ausztriában. Az osztrák kollégáké élhet bárhol a nagy világban.

A magyarok a listavezetők a külföldre utalt családi pótlék tekintetében, Ausztria összesen 38 895 magyar kiskorú után fizetett . Szlovákia a második, míg Lengyelország a harmadik. Ezen jogcímen az összkiadás 273 millió euró volt, ezt szeretnék csökkenteni az új törvénnyel, amelyet minél előbb szeretnének elfogadtatni. 114 milliót spórolhatna Ausztria, így a magyar családok 40 százalékos veszteséggel számolhatnak. A megtakarítás nem éri el a bécsi költségvetés kiadási oldalának két ezrelékét sem. Brüsszelből azt ígérték, hogy meg fogják vizsgálni, hogy nem sérti-e az unió szerződéseit a szabályozás. Kurzék azt szeretnék, ha a többi tagállam is átvenné az általuk tervezett szabályozást.

Hirdetés

2019. január 1-jétől az osztrák kormány indexálja az Európai Unió más tagállamából érkező munkavállalók gyerekeinek járó családi pótlék összegét vagy annak a kiegészítését, ha a gyerekek nem Ausztriában élnek.

A januártól életbe lépő változás legfőbb károsultjai a Kelet-Európából érkező munkavállalók, köztük a magyarok lesznek.

Az osztrák kormány ezzel a törvénnyel évente kb. 200 millió eurót tud megspórolni az állambüdzsébe, ami az osztrák állami kiadásokat tekintve aprópénznek számít.

Az indexálás lényege, hogy az ellátás összegét a gyermek lakóhelye szerinti árszínvonalhoz igazítják, tehát minél kisebb az árszínvonala egy országnak, annál kevesebb lesz az indexált családi pótlék összege Ausztriából.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés