Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1,5 MILLIÓ EMBERNEK KELL HAMAROSAN PÁR TÍZEZER FORINTOS NYUGDÍJBÓL MEGÉLNIE! ENNYI LESZ A NYUGDÍJA, HA MINIMÁLBÉRES ÁLLÁSA VAN >>
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 16. (kedd), 20:58

1,5 MILLIÓ EMBERNEK KELL HAMAROSAN PÁR TÍZEZER FORINTOS NYUGDÍJBÓL MEGÉLNIE! ENNYI LESZ A NYUGDÍJA, HA MINIMÁLBÉRES ÁLLÁSA VAN >> (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 16

A nyugdíj két változótól függ:

  • a munkában töltött évek alatt elért nettó  átlagkeresettől
  • és attól, hogy mennyi évet dolgoztunk le, azaz a szolgálati időtől.

A szabályok szerint: annál nagyobb lehet a kezdőnyugdíjunk minél nagyobb bejelentett keresetünk volt és minél hosszabb ideig tudtunk dolgozni. Évtizedeket töltünk el a munkában a legtöbben, és köztudott, hogy 30 évvel ezelőtt  teljesen más volt az értéke 10 ezer forintnak, mint most, de ez természetesen  a nyugdíj kiszámításakor figyelembe is veszik. Például az  1990-ben megkeresett havi 10 ezer forint,  az infláció miatt 2015-ben 122 ezer forinttal volt egyenértékű.

Hirdetés
[ ]

Egy olyan esetet vázoltunk fel, amikor az a cél az, hogy legalább  a mai nettó átlagkeresettel megegyező kezdőnyugdíjat kaphassunk kézhez. Ehhez sajnos kiderült, hogy jóval a nettó átlagkereset felett kellene   keresnünk ahhoz, hogy majd a kezdőnyugdíjunk 175 ezer forint körül lehessen. Egyrészt az elvárt 175 ezres értéktől , jelentősen elmarad az életpálya átlagkereset , ami 130 ezer körül lehet most. Más tekintetben  nem adja oda teljes egészében az átlagkeresetre a nyugdíjat az állam:

    • 40 év munkában töltött év után 20 százalékkal kapunk kevesebbet, mint az átlagkeresetünk,
    • 30 évnél már 32 százalék a csökkentés,
    • 20 évnél pedig 47 százalék a csökkentés mértéke.

    A kettőt egybevéve az jön ki, hogy ha most s175 ezer forintos nyugdíjat zeretnék, akkor  130 ezer forint helyett  bizony 70%-kal nagyobb , 218 ezer forintos  átlagjövedelmet kell elérnünk,  40 év munkaviszonnyal a hátunk mögött.

    Feltéve ha  most akarunk nyugdíjba menni és végig átlagkeresetet kaptunk a pályafutásunk során, akkor a következőképpen alakul. a nyugdíj mértéke,   20-30-40 ledolgozott évre levetítve  75 ezer, 90 ezer és 105 ezer forintos kezdőnyugdíj jön ki. 175 000 forint volt az aktuális nettó átlagkereset, tehát attól függően, hogy hány évet dolgoztunk, az utolsó bérünkhöz képest a kezdőnyugdíjban 40-60 százalék közötti jövedelem-visszaesést szenvedünk el.

    Mi történik akkor, ha csak minimálbéren voltam bejelentve?

    Hazánkban a foglalkoztatottak jelentős hányada, olyan  1,5 millió fő csak  minimálbéren van bejelentve, ez teszi indokolttá, hogy  a minimálbért keresőkre is kiterjesszük  fenti a számításokat. A fő problémát az okozza , hogy a nyugdíjrendszerünk azzal nem tud foglalkozni, hogy valaki a minimálbér mellett kapott még kézhez  egy bizonyos  összeget, kizárólag csak a hivatalosan bejelentett kereseteket ismeri el és azok  után jár nyugdíj, ami után megfizették a járulékokat. Nagyon fontos lenne, hogy aki minimálbéren van bejelentve, de  valójában jóval a minimálbér felett keres, az a személy  célzottan a nyugdíjra is takarítson meg, mert  esetében az állami nyugdíj roppant alacsony lesz.

    A cikknek még nincs vége, lapozz!

    Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés